BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  POLİTİKA

Süryani kilisesi ibadete açıldı

Süryani Katolik Kilisesi, telekonferans yöntemiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Abone ol

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu tamamlanan Süryani Katolik Kilisesi, telekonferans yöntemiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Ziya Gökalp Caddesi'ndeki kilisenin açılışı öncesi İstanbul Süryani Katolik Vakfı Başkanı Zeki Basatemir ile vakıf görevlileri ve Vakıflar Bölge Müdürü Abdullah Kayan'dan restorasyonla ilgili bilgiler aldı.

Kilise bahçesine kurulan monitörden, Yenikapı Mevlevihanesi'ndeki toplu açılış töreninde Başbakan Erdoğan'ın konuşmasını izleyen davetliler daha sonra açılışı yapmak üzere, kurdelenin bulunduğu yere geçtiler.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının ardından toplu açılışın ilk canlı bağlantısı İskenderun ile yapıldı. Başbakan Erdoğan ile Hatay Valisi Lekesiz, canlı bağlantı aracılığıyla görüştü. Erdoğan, "İstanbul Yenikapı Mevlevihanesi'nden sizlere sesleniyoruz, bütün dostlara selamlar sunuyorum. Açılışa gelmiş olan Süryani Katolik Kilisesinin tüm cemaat mensuplarına hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Vakıflar Genel Müdürlüğünce restorasyonu yaptırılan İskenderun Süryani Katolik Kilisesi'nin restorasyonun yaklaşık 430 bin liraya mal olduğu öğrenildi.