BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Sürücüler kendi iplerini çekiyor

Emniyet kemeri takılmayan otomobillerde uyarı istemeyen sürücüler çeşitli yollara başvuruyor.

Abone ol

Yeni model otomobillerin emniyet kemeri takılmaması üzerine ışık ya da sesli uyarı vermesinden rahatsız olan sürücüler, kemer takarak bu uyarıdan kurtulmak yerine, ''kemeri koltuk arkasından geçirip takma'', kemer yuvasına demir ve tahta sıkıştırma'' gibi yöntemler kullanıyor. Ramazan Bayramının yaklaştığı bu günlerde trafik ekiplerince yol uygulamalarında yapılan uyarılar ile gazete ve televizyonlardaki bilgilendirme çalışmalarına rağmen kimi sürücüler hala emniyet kemeri takmıyor.

Sürücülerin bu yanlış davranışı nedeniyle Türkiye'de her yıl çok sayıda kişi yaşamını yitirirken, binlerce kişi de sakat kalıyor.

''UYARI SİSTEMİNİ SÖKMEMİZİ İSTİYORLAR''
Renalut Mais Diyarbakır Bölge Müdürlüğü Teknik Koordinatörü Nurettin Bar, AA muhabirine son model otomobillerdeki emniyet kemeri ikaz sisteminden rahatsız olan çok sayıda sürücünün kendilerine başvuruda bulunduğunu belirterek, şöyle dedi: ''Bugüne kadar bine yakın sürücü otomobilindeki ikaz sisteminin iptal edilmesini istedi. Biz de kendilerine bunun mümkün olmadığını, sistemin iptal edilmesi durumunda hava yastığının da çalışmayacağını, bu nedenle bunu yapmamaları gerektiğini belirttik. Bizden olumsuz yanıt alan sürücüler kemeri koltuğun arkasından, ya da sırtından kesip yuvaya takıyor. Bazı sürücüler ise başka yerden aldıkları emniyet kemeri tokasını takıyor. Ya da demir ve tahta gibi maddeleri yuvaya sıkıştırıyor.''