BIST 10.909
DOLAR 32,71
EURO 35,44
ALTIN 2.485,84
HABER /  GÜNCEL

Sürpriz görüşme! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meral Akşener'i kabul edecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün saat 17.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kabul edecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bugün eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i kabul edeceğini bildirdi. Altun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün saat 17.00'de, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İYİ Parti eski Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'i kabul edecektir." ifadelerine yer verdi.

İki isim arasında pek çok konunun ele alınması bekleniyor. Görüşme sonrası ise herhangi bir açıklama yapılması öngörülmüyor.

Meral Akşener, 1 Mayıs'ta İYİ Parti Genel Başkanlığı görevini Müsavat Dervişoğlu'na devretmişti. O günden sonra uzun süre görüntülenmeyen Akşener'in ailesiyle birlikte Sapanca'daki çiftlik evinde zaman geçirdiği ve cep telefonunu kapattığı öne sürülmüştü.

Akşener son olarak iki gün önce Özel Kalem Müdiresi Esma Bekar’ın kayınpederi Mehmet Ayhan Bekar’ın cenazesine katılmıştı ve yaklaşık bir ayın ardından ilk kez görüntülenmişti.

Aynı gün eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller'in cenazesine de katılan Akşener'in saç rengini değiştirdiği görülmüştü.

Akşener, yeni anayasa için çalışmaya "evet" diyecek iddiası

Akşener'in yeniden göz önüne çıkmasıyla kulisler de hareketlendi. Genel başkanlık görevini bıraktığı gün İYİ Parti ile tüm ilişkisini kesen Akşener'in yeni dönemde devlet yönetiminde görev alabileceği öne sürüldü.

İktidar kanadından Akşener'e "Yeni anayasa süreci içerisinde yer alır mısınız?" teklifinin gittiği konuşulurken, Akşener'in de belli başlı şartlar sunduğu ve kabul edilmesi durumunda bu teklife "Evet" yanıtını vereceği iddia edildi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Öğretmen olmak için şartlar değişiyor! Yeni sistemle ilgili ilk bilgiler geldi
Foto Galeri Öğretmen olmak için şartlar değişiyor! Yeni sistemle ilgili ilk bilgiler geldi Galeriye Gözat