BIST 10.343
DOLAR 32,66
EURO 35,10
ALTIN 2.446,42
HABER /  DÜNYA

Suriye’ye silah göndermeyin

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, uluslararası güçlerin Suriye’ye silah göndermek yerine ortak bir noktada siyasi uzlaşı için ça...

Abone ol

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillay, uluslararası güçlerin Suriye’ye silah göndermek yerine ortak bir noktada siyasi uzlaşı için çalışmaları çağrısında bulundu.
BM İnsan Hakları Konseyi’nin, Suriye’deki insan hakları ve Kuseyr kentindeki son katliamı görüşmek üzere yaptığı acil toplantıda konuşan Pillay, özellikle çatışan taraflar üzerinde etkisi olan ülkelerin, durumun daha da kötüye gitmesini engellemek için hep birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi. Pillay, "Suriye devletinin dağılması, sadece Suriyeliler için değil, bölge ve tüm dünya için çok ağır sonuçlar doğuracaktır" şeklinde konuştu.
Avrupa Birliği’nin Suriye’ye silah ambargosunu sona erdirmesinin ardından Rusya, İsrail’in itirazlarına rağmen Esad rejimine S-300 hava savunma sistemleri satacağını söylemişti.
Pillay, Suriye’de taraflara silah tedariki yapılmaması çağrısında bulunarak, yeni katliamların önüne geçmek ve bölgesel istikrarın daha fazla bozulmaması için, ülkedeki iç savaşın siyasi yollardan çözümüne çalışılması gerektiğini kaydetti.
"Mevcut durum devam eder veya daha da kötüleşirse, toplumlar arasında yeni katliamlar kaçınılmazdır" diyen Pillay, "Hepimiz aynı mesajı vermeliyiz: Bu uyuşmazlığı silahla, cephaneyle desteklemeyeceğiz" şeklinde konuştu.
(İHA)