BIST 8.876
DOLAR 34,27
EURO 37,50
ALTIN 2.928,22
HABER /  GÜNCEL

Suriyeli mültecilere 28 milyon ekmek ulaştı

İHH İnsani Yardım Vakfı, Reyhanlı’daki ekmek fırını ile Suriye halkına 7 ayda yaklaşık 28 milyon ekmek ulaştırdı.

Abone ol

Suriye’de üç yıl içerisinde yüz binlerce insan katledilirken sayıları milyonlara ulaşan Suriyeli mülteciler, zorlu kış şartları ile de mücadele etmek zorunda kalıyor.

Suriye’de çatışmaların sürdüğü bölgelerde insanlar açlık tehlikesi altında bulunuyor. Sayıları milyonları aşan çoğunluğu çocuk, kadın ve yaşlı Suriye vatandaşları, kış mevsiminin yanı sıra, ülke genelinde susuzluk, açlık ve elektriksiz ortamda barınmaya çalışıyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Reyhanlı’daki ekmek fırını ile Suriye halkına 7 ayda yaklaşık 28 milyon ekmek ulaştırdı. Suriye halkının tükettiği türden üretilen ekmekler Şam, Lazkiye, İdlip, Halep, Hama, Humus şehirlerine ve yaklaşık 60 bin kişinin yaşadığı Türkiye sınırına yakın kurulmuş olan Atma, Kah ve Kerame gibi sığınmacı kamplarına dağıtılıyor.

Türkiye’de hastanelerde yaralı halde bulunan Suriyelilerin tedavi gördüğü hastanelere de dağıtılan ekmekler, Hatay’da ve Kilis’te zor şartlar altında yaşayan Suriyelilere de ulaştırılıyor. Reyhanlı’da bulunan ekmek fırını günde ortalama 150 bin ekmek üreterek, Suriye halkının ekmek ihtiyacını karşılıyor.

İç savaşın sürdüğü ülke genelinde çatışmaların devam etmesi, erzak sıkıntılarının artmasına neden oluyor.