BIST 9.586
DOLAR 33,99
EURO 37,83
ALTIN 2.828,27
HABER /  GÜNCEL

Suriye'den flaş açıklamalar!

Suriye suskunluğunu bozdu. İşte Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Makdisi'den son açıklamalar...

Abone ol

Suriye Dışişleri Sözcüsü Cihat Makdisi olayın Suriye hava sahası içinde meydana geldiğini savundu.

"Tekrarlıyorum, bu bir kaza, kesinlikle saldırı değil" diyen Makdisi, "Türkiye'ye karşı herhangi bir düşmanlık yoktu, sadece egemenliğimiz için savunmada bulunuldu" ifadelerini kullandı.

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Makdisi A Haber'e özel açıklamalarda bulundu.

EGEMENLİĞİMİZ İÇİN SAVUNMADA BULUNULDU

Ankara ile gerginlik istemediklerini vurgulayan Bakan, savaş uçağımızın neden düşürüldüğünü bu sözlerle açıkladı:

"Savunma Bakanlığı'nın resmi açıklamasına göre tanınamayan uçan cisim hava sahasına girdi. Bunun sonucunda maalesef indirildi, ancak daha sonra bir Türk uçağı olduğu anlaşıldı. Şu an için önemli olan şu ki Türk ve Suriyeli deniz yetkilileri pilotları bulmak için birlikte çalışıyor. Umarım pilotları en kısa zamanda buluruz ve bu olayın üstesinden geliriz. Şuna dikkat edilmeli, Türkiye'ye karşı herhangi bir düşmanlık yoktu, sadece egemenliğimiz için savunmada bulunuldu. Dolayısıyla, kamuoyunuza belirtmek isterim ki bu olay hiçbir şekilde bir saldırı değildi"

DÜŞMANLIK SÖZ KONUSU DEĞİL

Suriye'nin yapacağı resmi açıklamaların beklenmesini isteyen Bakan, Suriye Savunma Bakanlığı'nın kısa sürede bir bildiri yayınlayacağını söyledi.

Savaş uçağımızla irtibata geçilip geçilmediği hakkında konuşan Bakan, "O konu hakkında açıkçası bilgiye sahip değilim, Savunma Bakanlığı'na sormak lazım. Söyleyebileceğim tek şey, yapılan açıklamalar ve Suriye'nin resmi tutumudur; Türk hükümeti ve halkına karşı herhangi bir düşmanlık söz konusu değil" dedi.

NATO'NUN 5. MADDESİ

"NATO'nun 5'inci maddesine göre bir ülkeye yapılan saldırı tüm ülkelere yapılmış sayılıyor ve savaşla sonuçlanabilir. Ne düşünüyorsunuz?" sorusunu yanıtlayan sözcü, "Bunun bir saldırı olmadığını bilmelisiniz, ayrıca bu sivil bir uçak değildi, askeri bir uçaktı. Bu olay Suriye topraklarında Suriye hava sahasında meydana geldi" dedi.

Türk Dışişleri Bakanlığı ile Suriye Dışişleri Bakanlığı'nın irtibat halinde olup olmadığını bilmediğini söyleyen Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Bunun için bakanlarla görüşmem lazım, şu an söyleyebileceğim tek şey, pilotların bulunması için beraber çalıştığımızdır." şeklinde konuştu.