BIST 9.399
DOLAR 38,82
EURO 44,15
ALTIN 4.157,27
20°İstanbul
HABER /  GÜNCEL

Suriye'deki Kürtler'i korku sardı

Suriye'de savaş için geri sayım sürürken, Kürt bölgelerde endişe hakim. PYD eşbaşkanı Asya Abdullah, 'müdahaleyi ilhak sayarız" dedi.

Abone ol

İNTERNET HABER - BM Heyeti ayrıldığı andan itibaren Suriye'ye yönelik Kova modeli hareket başlayacak. ABD'nin saygın gazetesinin iddiası ile birlikte savaşın sesi daha yüksek sesle duyulmaya başlandı.

2 gün sürmesi planlanan harekat, Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlerde büyük endişe yarattı. Bugün PYD'nin görmeye alışkın olmadığımız eşbaşkanı Asya Abdullah bir açıklamayla ortaya çıktı.

MEŞRU SAVUNMA HAKKIMIZI KULLANIRIZ

PYD'nin kadın eşbaşkanı Abdullah, 10 ülkenin gönüllü koalisyonu tarafından yapılması gündemde olan operasyon için konuştu. Abdullah, "saldırı nereden gelirse gelsin, kendi bölgelerine yönelik müdahalelere karşı meşru savunma haklarını kullanacaklarını duyurdu.

MÜDAHALEYİ İLHAK SAYARIZ

PKK'ya yakınlığı ile bilinen ANF'ye konuşan Asya Abdullah şunları söyledi;

-"Müdahaleyi gerçekleştiren ülkelere hem de bölge ülkelerine şunu diyebiliriz; bu gün Kürt bölgeleri istikrarlı, kendi güvenliğini sağlayacak güçtedir. Kendi bölgelerinde öz güçleriyle yaşama ve kendi kendilerini yönetme yeteneğindedirler. Bu yüzden Kürt bölgelerine yönelik bir müdahaleyi ilhak sayar ve kendimizi savunuruz. Bu yüzden batı müdahalesini fırsat sayarak Rojava’ya yönelik saldırı hesabında olanlar varsa onlara karşı kendimizi savunuruz.”

KÜRT BÖLGESİNE MÜDAHALEYE GEREK YOK

TEV-DEM Koordinasyon üyesi Aldar Xelil ise verdiği demeçte Kürt bölgesinin müdahale ihtiyacı olmadığını savunarak, şöyle konuştu;

"Her hangi bir müdahaleyi bir saldırı ve ilhak olarak değerlendirir ve kendi meşru savunmamızı sağlamaya çalışırız.”

KAÇAN KÜRTLERDEN KORKUYORLAR

PYD ile Barzani arasındaki örtülü savaşta PYD yaşanan göç nedeniyle bölgede insan kalmamasından korkmaya başladı.

Baskıyla göçleri durdurmaya çalışah PYD'nin eşbaşkanı Asya Abdullah, bu konuda Barzani yönetimini suçladı.

Abdullah, "Güney Kürdistan’ın sınır kapısı üzerinden sürdürdüğü politika Rojava’yı boşaltma politikasıdır. Kapı ticaret ve insani yardımlar yerine göç için açıldı. Önce aç bırakıp sonra kapıları açıyorlar, bunun anlamı aşikârdır. Bir mülteci krizi yaratılmaya çalışılıyor." dedi.

ÖNCEKİ HABERLER
’’E-fatura ve e-deftere geçişte süre uzatılmalı’’
’’E-fatura ve e-deftere geçişte süre uzatılmalı’’
Günün özeti
Günün özeti
O araç Güney Kıbrıs Rum yönetimi plakalı çıktı
O araç Güney Kıbrıs Rum yönetimi plakalı çıktı
Stone'dan oyunculara çıplaklık tavsiyesi
Stone'dan oyunculara çıplaklık tavsiyesi
Bu hastalık kadınların kabusu
Bu hastalık kadınların kabusu
Erdoğan Rize’den ayrıldı
Erdoğan Rize’den ayrıldı
Hastanede duygusal buluşma
Hastanede duygusal buluşma
Meryem Ana heykeli ele geçirildi
Meryem Ana heykeli ele geçirildi
BM incelemelerine bir gün ara verdi
BM incelemelerine bir gün ara verdi
Bu görüntü polisi alarma geçirdi
Bu görüntü polisi alarma geçirdi
9 Gündür devam eden yangın kabusları oldu
9 Gündür devam eden yangın kabusları oldu
ABD Savunma Bakanı: Müdahaleye hazırız
ABD Savunma Bakanı: Müdahaleye hazırız
Close menu