BIST 10.086
DOLAR 35,30
EURO 36,70
ALTIN 2.992,50
HABER /  GÜNCEL

Kocalarının önünde eşlere tecavüz!

Suriye ordusuna zorla alınan bir asker, 3 ay boyunca tanık olduğu vahşeti gözler önüne serdi.

Abone ol

Suriye ordusunda görev yaparken firar eden ve Türkiye'ye sığınan 'Cudi Hüseyin', Suriye rejiminin eylemlere katılmasını engellemek için gençlerin askere alındığını söyledi. Hüseyin ise ailesi tehdit edildiği için orduya katılmış.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, kendisini 'Cudi Hüseyin' diye tanıtan asker, kadınlara eşlerinin önünde yapılan tecavüzlere, silah dipçikleriyle katledilen muhaliflerin kanıyla duvara slogan yazan Esad askerlerinin zulmüne tanıklık ettiğini söyledi.

HÜCRE CEZASI ALDIM

Halep'te üniversite 3. sınıfta sosyoloji okurken Esed ordusunun kendisini zorla askere aldığını belirten, 'Cudi Hüseyin', "Gençleri, askere alarak halk hareketini engellemeye çalıştılar. Birçok genci üniversiteden askere aldılar" dedi.

Cudi Hüseyin, ordunun kendi halkına karşı savaştığını bildiğini belirterek, "Ailem kötülük yapacaklardı. 10 Ocak 2012'de evimden zorla alındım. Gitmek istemediğim için ilk olarak hücreye attılar.

Halkın suçlu, kendilerinin de haklı olduğunu telkin ettiler. Kendimizden ve ailemizin güvenliğinden endişe etmeye başlamıştık. 5 gün hapiste kaldıktan sonra birçok arkadaşımla dediklerini kabul etmiş gibi yaptık. Sonra beni 3 aylık eğitime aldılar. 2 saniye içerisinde 40 bomba atan bir roketatar vardı. Eğitimli olduğumu düşünerek beni grup lideri dahi yaptılar. 18. timde görev yapıyordum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLARI SATTILAR

Ordudaki askerlerin kullanıldığını ve rejimi destekleyenlerin katliam yaparak para kazandığını belirten Hüseyin, çoluk çocuk, kadın erkek demeden şahit olduğu işkenceleri ise şöyle anlattı:

"Sadistçe davranıyorlardı. Rejim yanlısı askerler halka yaptığı işkenceleri fotoğraflayıp parayla sattı. Kadınları kendi eşlerinin önünde çırılçıplak soyup, birçok kişi tecavüz ediyordu. Kadınların daha çok acı çekmesi için erkeklere de onların gözü önünde aynı şeyi yaptılar. Birçok kişiyi silah dipçikleriyle döverek şehit ettiler. Sonra da o şehit kanlarıyla duvarlara slogan yazıyorlardı. Tek kuralları, 'kural yok' sloganıydı. Ölen erkekler şehit oldu kurtuldu ama kadınlar çok acı çekti. Çocuklara dahi işkence yapmaktan çekinmiyorlardı. Yaşadığım iğrençlikler gözümün önüne geldikçe geceleri kendimden utanıp sessizce ağlıyordum. Ağlama sesimi duymalarından dahi endişe ediyordum."

EMEKLEYEREK GEÇTİM

Her gün kaçmayı düşündüğünü ancak, kaçtığı anda ailesine kötülük yapılacağını bildiğinden susmak zorunda kaldığını söyleyen Hüseyin, "Ölmekten korkmuyordum ama annem, kardeşim ve babam gözlerimin önüne geliyordu. Her gün kahroluyordum" dedi.

Aktif savaş alanlarına gönderilmesine bir hafta kala durumunu anlayan bir subayın kaçışına yardımcı olduğunu söyleyen Hüseyin "Kendisine bin dolar verdim. Yasa dışı bir belge hazırlayarak kısa süreli bir izin kağıdına sahip olmamı sağladı. Evrakı getirdikten sonra otobüse bindirildim. Tarih 5 Nisan'dı. Ardından sınıra yakın bir noktada kaçışa başladım. Akşam saatleriydi ve yaklaşık 1,5 saat boyunca askerlere yakalanmamak için emekleye emekleye sınırı geçtim. Babamın Türk bir arkadaşı ile iletişime geçtim. Ama onlara dahi ordudan kaçtığımı söyleyemedim. Subaya para verdiğim için ailemden yana da rahattım" diye konuştu.

ARAP RÜYASI MUTLU BİTMELİ

Türkiye'ye geçtiğinde kendisini rüyada zannettiğini söyleyen Hüseyin, "Yanıma usulca bir araba yanaştı, korktum. Fakat kendime geldiğimde hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını anladım. Çünkü çekilen onca acıya ve tanıklığa rağmen geçmiş aynı olmaz. Devrimden sonra demokrasi gelmesini istiyorum. Çünkü eğer diktatör gitmezse felaket daha da büyür. Arap rüyası başladığı gibi mutlu şekilde bitmeli ve diktatörlüğün sonu gelmeli. Birçok yasak vardı. Üniversiteyi bitirmeme dahi izin vermediler ve hayallerimi yıktılar."

Genç Siviller Platformu tarafindan, Suriyeli muhaliflerin de katilimiyla düzenlenen ''Sıradan kahramanların sıra dışı öyküleri'' konulu panele Financial Times Ortadoğu muhabiri Borzou Daragahi, Lübnan'lı gazeteci-yazar Hazem El-amin ve Now Lebanon Genel Yayın Yönetmeni Hanin Ghaddar konuşmacı olarak katıldı.