Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu üyesi Hülya Koçyiğit, ülkenin neresine gitse alkışlarla karşılanıp büyük bir ligi gördüğünü ifade ederek,...
Abone olAkil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu üyesi Hülya Koçyiğit, ülkenin neresine gitse alkışlarla karşılanıp büyük bir ligi gördüğünü ifade ederek, "Hep de halkın içinde olduğumu düşünürdüm. Ama bu çalışma, halkı çok daha yakından, derinden anlamama katkıda bulundu" dedi.
Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Başkanı Deniz Ülke Arıboğan, Mustafa Armağan, Hayrettin Karaman, Hülya Koçyiğit, Mithat Sancar, Levent Korkut ve Ali Bayramoğlu, Bursa Hilton Otel’de sivil toplum örgütü temsilcileri ile gerçekleştirilen toplantı sonrasında gazetecilere değerlendirmelerde bulundu. Bu süreçte birçok insan hikayeleri ile karşılaştığını, gerçekten hakkı verilmemiş, hakkını ararken ne yazık ki işkenceye uğramış şu ya da bu şekilde ötekileştirilmiş insanların olduğunu ifade eden Hülya Koçyiğit, toplumun giderek bu süreç içerisinde belki bu son 30 yılda ayrıştığını, birbirinden koptuğunu, diyalog kuramadığını tespit ettiklerini söyledi.
Mithat Sancar, bir soru üzerine görev yapacakları sürenin sonuna yaklaştıklarını, gitmedikleri 2-3 ilin bulunduğunu ifade ederek, oralara da gidip gerekli raporları yazacaklarını söyledi. Marmara Heyeti olarak sürenin uzatılmasını arzu etmediklerini kaydeden Sancar, sürenin yeterli olduğunu, bu tür çalışmaların sürecinin uzatılması halinde veriminin de işlevinin de törpüleneceğini dile getirdi.
Grup Sekreteri Levent Korkut da, süreçle ilgili başka sivil aktörlerin katkılarının da olabileceğini ifade ederek, "Esas olarak bir ihtiyaç analizini yazabilecek durumdayız şuanda. Bu toplumun ihtiyaç analizi aslında. Çok değerli bir çalışma. Ama bundan sonra buna devam etmenin çok büyük faydası yok. İki ayda bunu toparlayabilecek duruma geldik" diye konuştu.
Mustafa Armağan ise, Bursa doğumlu olmasına rağmen bu süreç boyunca şehri çok daha iyi tanıma imkanı bulduğunu anlattı.