BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Şüphe bir çeteyi çökertti

Bursa'da şüphelendiği bir otomobilin plakasını polise bildiren fabrika sahibi, bir çetenin çökmesini sağladı

Abone ol

Bursa'da şüphelendiği bir otomobilin plakasını polise bildiren fabrika sahibi, 4 ayrı gasp, 1 gaspa teşebbüs ve 7 adet hırsızlık olayına karıştıkları öne sürülen 8 kişi ile bu çalıntı malları satın alan 2 kişiyi yakalattı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi (NOSAB) Ali Osman Sönmez Bulvarı'ndaki bir tekstil fabrikasının sahibi, fabrika çevresindeki, içinde şüpheli iki kişinin bulunduğu 16 BJU 56 plakalı otomobilin plakasını aldı. Tekstilci, aynı gece telefonla aradığı fabrikanın bekçisinin maskeli iki kişi tarafından etkisiz hale getirildiğini öğrenince polisi ararken, zanlılar, telefonun çalması üzerine hazırladıkları malları alamadan kaçtı.

Tekstilcinin plakasını verdiği, kiralandığı belirlenen araçla ilgili araştırma yapan güvenlik güçleri, otomobili kiralayan kişilerce adres olarak bildirilen Mudanya ilçesindeki evi izlemeye aldı. Evden çıkarak, kiralık otomobile binen 2 zanlıyı, Bursa-Mudanya karayolunda durduran polis, bu kişilerin ifadesine başvurunca, çeşitli gasp, gasp girişimi ve hırsızlık olaylarının zanlılarına ulaştı.

Sorgulama sonucunda, tekstil fabrikasının yanı sıra Ahmetköy'deki bir elektrik şirketi, Ertuğrulkent'te bulunan bir alışveriş merkezi ve Millet Mahallesi'ndeki bir benzin istasyonuna maskeyle girerek silahla gasp yaptıkları, Geçit Mahallesi'ndeki bir hurdacı dükkanında gaspa teşebbüs ettikleri, ayrıca 7 ayrı hırsızlık olayına karıştıkları iddia edilen 8 zanlı ile bu kişilerin çaldıkları malları satın aldıkları öne sürülen 2 kişi, Bursa ve Mudanya'da düzenlenen ''Makara'' operasyonuyla gözaltına alındı.

Hırsızlık olaylarında genellikle kablo çalınması nedeniyle ''Makara'' adı verildiği bildirilen operasyonda gözaltına alınan Hakan P. (25), Orhan A. (35), Emrullah S. (24), Köksal Y. (25), Sezgin D. (27), Serhan D. (26), Muammer T. (37), Orhan K. (29), Yılbay T. (33) ile Hasan Hüseyin B. (35), sorgulamalarının tamamlanmasının ardından ''Suç işlemek için örgüt kurmak, hırsızlık ve gasp yapmak'' suçlarından adliyeye sevk edildi. Bu arada gözaltına alınan bazı zanlıların Mudanya'da kaldıkları evde yapılan aramada, 1 adet tabanca, 3 adet kar maskesi ve göz yaşartıcı sprey ele geçirildiği bildirildi.