BIST 9.949
DOLAR 35,24
EURO 36,70
ALTIN 2.982,58
HABER /  GÜNCEL

Süleyman Demirel son dakika işte ölüm nedeni?

Süleyman Demirel'den gelen son dakika haberler ile Türkiye güne üzüntüyle başladı. Demirel'in hastalığı neydi doktoru ölüm nedenini ve son anlarını açıkladı.

Abone ol

ANKARA Süleyman Demirel'e ilişkin son dakika haber ile uyandı. Süleyman Demirel 91 yaşında hayata veda etti. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hastalığı neydi, ölüm sebebini doktorları açıkladı.

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 91 yaşında vefat etti. Demirel'in, bugün saat 02.05'te solunum yolu enfeksiyonu ve kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

DEMİREL'İN ÖLÜM NEDENİ HASTALIĞI NEYDİ?
süleyman-demirel-hayati.jpgSüleyman Demirel'in ölüm nedenine ilişkin Özel Ankara Güven Hastanesi'nden yapılan açıklamada şu bilgiler verildi;

"Değerli Türk Milletine, 9. Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel, 13 Mayıs 2015 tarihinde böbrek yetmezliği, kalp yetmezliği ve akut solunum yolları enfeksiyonu sebebiyle hastanemize yatırılmıştır. Takip eden günlerde sağlık durumu giderek ağırlaşmış ve tedavileri devam etmekte iken, 16 Haziran 2015 tarihinde solunum ve kalp fonksiyonlarında ileri derece kötüleşme olmuştur. Yapılan tüm girişimlere rağmen cevap alınamamış, 17 Haziran 2015 saat 02.05'te hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk Milletine başsağlığı dileriz."

13 MAYIS'TA HASTANEYE YATMIŞTI
süleyman-demirel-kimdir.20150617060323.jpg
Süleyman Demirel 13 Mayıs 2015 tarihinde evinde hastalanmış ve hemen hastaneye kaldırılmıştı. Demirel'in durumunun kötü olduğu ve yaşamını yitirdiğine ilişkin iddialar ortaya atılmıştı. Doktoru ise durumunun iyi olduğunu duyurmuştu.

DOKTORU SON ANLARINI AĞLAYARAK ANLATTI

SÜLEYMAN DEMİREL NEREYE GÖMÜLECEK?süleyman-demirel-fotoğraflari-1.jpg
Süleyman Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur, Demirel'in İslamköy'de Nazmiye Demirel'in yanıbaşında defnedileceğini söyledi. Cenaze törenini ne zaman yapılacağı ise açıklanmadı.

Uzun yıllardan beri Demirel'in özel doktorluğunu yapan Aylin Cesur, Güven Hastanesinin önünde bir açıklama yaptı.

SON ANA KADAR BİLİNCİ AÇIKTI
Son akşam yemeğini birlikte yediklerini anlatan Cesur, "günün 16 saatını beraber geçiriyorduk. Ama durumu hiç iyi değildi. Son anına kadar bilinci açıktı' dedi.

Açıklamaları sırasında göyaşlarına hakim olamayan Aylin Cesur, bir soru üzerine Demirel'in İsparta'da doğduğu yer olan ve hayatında çok önemli bir yer tutan, eşi Nazmiye Demirel'in de yattığı yerde toprağa verileceğini açıkladı.

SÜLEYMAN DEMİREL KİMDİR?
Türkiye Cumhuriyeti'nin 9. Cumhurbaşkanı olan Süleyman Demirel kimdir siyasi hayatındaki unutulmazları nelerdi?

DEMİREL'İN ÇOCUK SIRRI
Türk siyasetinin en önemli kişiliklerinden Demirel, Nazmiye Demirel ile olan evliliğinin ilk yıllarında bir kız çocuğu sahibi oldu, ancak bu çocuk doğumundan iki sene sonra hayatını kaybetti. Çocuğun neden öldüğü ise hala sır perdesinin ardında gizli.

1948 yılında evlenen ve 62 yıldır evli olan Nazmiye-Süleyman Demirel çiftinin çocuklarının olmama sebebi Nazmiye hanımın 1951 yılında geçirdiği ateşli hastalık olarak gösteriliyordu.

SÜLEYMAN DEMİREL'İN HAYATI
süleyman-demirel-çocukluğu.jpgSüleyman Demirel'in çocukluğundan bir fotoğrafı

1993-2000 yılları arası Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı olarak görev yapan 91 yaşındaki Süleyman Demirel, 1965-1993 yılları arası yedi farklı hükümette de başbakanlık görevini yürüttü.

Süleyman Demirel, Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de doğdu. İlköğrenimini doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Isparta ve Afyon'da bitirdi. Şubat 1949'da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı yıl Elektrik İşleri Etüd İdaresi' nde göreve başladı. Önce 1949-1950, daha sonra 1954-1955 yıllarında Amerika Birleşik Devletleri'nde barajlar, sulama ve elektrifikasyon konularında ihtisas yaptı. 1954 yılında Barajlar Dairesi Başkanı, 1955 yılında da Devlet Su İşleri Genel Müdürü oldu. 1962-1964 yılları arasında serbest müşavir-mühendis olarak çalıştı. Aynı yıllarda Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde su mühendisliği konusunda dersler verdi. süleyman-demirel-ve-şapkasi.jpg

SİYASETE GİRİŞ

Siyasî yaşamına, 1962 yılında, Adalet Partisi Genel İdare Kurulu üyeliği ile başladı. 28 Kasım 1964 tarihinde bu partiye genel başkan seçilmesinin ardından, kurulmasını sağladığı ve Şubat-Ekim 1965 tarihleri arasında görev yapan koalisyon hükûmetinde Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı. 10 Ekim 1965'de yapılan genel seçimlerde başında bulunduğu AP, yüzde 53 oy alarak tek başına iktidar oldu. Bu seçimlerde Isparta Milletvekili olarak Parlamento'ya girdi ve Türkiye'nin 12. Başbakanı olarak hükûmeti kurdu.

EN ÇOK DARBE GÖREN LİDERDİ

Bu hükûmet 4 yıl sürdü. 10 Ekim 1969 tarihindeki genel seçimlerde de Adalet Partisi yine tek başına iktidar oldu. Böylece, 31. T.C. Hükûmeti'ni kurdu. Daha sonra, parti içi bir kriz dolayısı ile, 32. T.C. Hükûmeti'ni kurmak durumunda kaldı. 12 Mart 1971 muhtırası üzerine, başbakanlık görevini bıraktı. 1971 ile 1980 arasında, 1975, 1977 ve 1979'da 3 defa daha hükûmet kurdu. 12 Eylül 1980 müdahalesi üzerine görevi bıraktı ve 7 sene yasaklı olarak siyaset dışı kaldı. 6 Eylül 1987'de yapılan halk oylaması ile yasaklar kaldırıldı ve 24 Eylül 1987 tarihinde, Doğru Yol Partisi Genel Başkanlığı'na seçildi.

40 YAŞINDA BAŞBAKANDI

29 Kasım 1987'de yapılan genel seçimlerde Isparta Milletvekili olarak tekrar TBMM'ne girdi. 20 Ekim 1991 tarihinde yapılan genel seçimler sonrasında, DYP ile Sosyaldemokrat Halkçı Parti'nin biraraya gelerek kurduğu 49. T.C. Hükûmeti'nde Başbakan olarak görev aldı. 30 yaşında genel müdür, 40 yaşında önce parti genel başkanı, sonra başbakan olmuş; 12 seneye yaklaşan başbakanlık görevinde, Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesine büyük hizmetlerde bulunmuştur. Türkiye'nin en genç genel müdürü, en genç başbakanı ve İsmet İnönü'den sonra en uzun başbakanlık yapmış kişisidir. 6 dönem Isparta Milletvekilliği yapmış, 7 sene yasaklı kalmış, 6 defa hükûmetten gitmiş, 7 defa hükûmet kurmuştur. 16 Mayıs 1993 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı olarak seçildi. Demirel bu görevi 16 Mayıs 2000 tarihine kadar sürdürmüştür.

süleyman-demirelin-anne-ve-babasi.jpgSüleyman Demirel'in anne ve babası

DEMİREL'İN UNUTULMAZ SÖZLERİ : MEMLEKETTE BENZİN VARDI DA BİZ Mİ İÇTİK

'Baba' lakabını alan Demirel denince akla ilk gelen 'Binaenaleyh' sözüdür. İşte Demirel'in akıllara kazınan sözleri;


-"Bir takım yürüyüşler oluyor diye asabınız bozulmasın, yürümekle sokaklar eskimez"

-"Memlekette benzin vardı da biz mi içtik"

-"Bana sağcılar adam öldürüyor dedirtemezsiniz"
süleyman-demirel-ve-fötr-şapkasi.jpg
-Açım diyene geber diyemezsiniz

-"GAP'ı gaptırmam"

-"Elektriğin komünisti olur mu"

-"Ege bir Yunan gölü değildir, Ege bir Türk gölü de değildir, binanaleyh Ege bir göl değildir"

-"Dün dündür, bugün bugündür"

- "Verdimse ben verdim" (İlksan skandalında usulsüzlüğe konu olan para için)

-"Çay'a yapılan zam değildir. Kalite ayarlaması yapıldı. Çayın kalitesi yükseltildi"  (Çay'a yapılan zammı soran muhabirlere)

-"Dünkü güneşle bugünkü çamaşır kurutulmaz"

-"Mizah bir yumruktur, ne zaman kime vuracağı belli olmaz"

-"Memleket meseleleri bir parkta oturarak halledilseydi, çok büyük bir park yaptırır, hep beraber içinde otururduk"

-Binaenaleyh, Türkiye'nin altı çürüktür, Türkiye'nin altı çürüktür diye bırakıp gidecek değiliz, bununla yaşamasını öğreneceğiz (17 Ağustos deprem sabahı)

-"Kendim için bir şey istiyorsam namerdim"

-"Kırk günde kabak yetişmez" (1978'de CHP'nin 40 günde Türkçe bilmeyen öğretmenleri alıp öğretmen yapması üzerine)

-"Bize plan değil, pilav lazım" (CHP'nin planlı kalkınma önerisine verdiği yanıt)

-"Benim şapkam tatilde de çalışır"

-"Bu şapkayı millet yarattı gardeşim"

-"Bu fötr şapkayla 6 defa gittim, 7 kere geldim"

-"Şapka benim değil milletin şimdi" (Şapkanın demokraside bir simge haline geldiğini söyleyerek)

DİYANET İMSAKİYESİ 2015 YILI TÜM İLLER
TERAVİH NAMAZI SAAT KAÇTA NASIL KILINIR?