BIST 9.109
DOLAR 34,25
EURO 37,59
ALTIN 2.934,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Su kanalı çalışmaları başlıyor

1976 yılında yapılan ama kullanılamayan su kanalı tekrardan kullanıma açılıyor.

Abone ol

1976 yılında yaptırılan, ancak tamamlanmadan kullanılmaz hale gelen sulama kanalının bakım ve onarımının İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılacağı belirtildi.

Yedisu ilçesinde 35 yıl önce sulama amaçlı yaptırılan tesisisin bent ve kanalları gerek yamaç kaymaları ve gerekse kumlarla dolduğu için kullanılmaz hale gelmişti. 1976 yılında yapımına başlanılan ve Yedisu ilçe merkezine kadar tamamlanan sulama kanalı Yedisu-Döşengi Mahallesi,Karapolat, Eskibalta ve Ayanoğlu köylerini de kapsıyordu.

197
Ancak bugüne kadar sulama kanalı tamamlanamayarak Döşengi Mahallesi sınırında bırakılmıştı. Sulama kanalı güzergahında meydana gelen heyelan ve toprak kayması nedeniyle çökmeler meydana geldiği, bazı alanlarda ise kanalın tamamının göçtüğü, bu alanlarda vatandaşların kendi imkanları ile boru ve beton kaplama ile kanalı birbirine bağladığı, bunun da elverişli olmadığı ve kanalın kullanılmaz halde olduğu tespit edildi. Kaymakam Mustafa Pala'nın talimatları ile yapılan incelemelerin ardından sulama kanalının onarımı için çalışma başlatıldı. Kaymakam Mustafa Pala, geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olan Yedisu ilçesindeki sulama kanalını tamamlayarak vatandaşların yaşadığı sorunları gidermek üzere çalışmalarını hızlandırdı.

15 BİN DÖNÜM ARAZİDEN YARARLANILABİLECEK

Yeşilgöl köyü Ekşipınar mezrasından Yedisu ilçe merkezi Döşengi Mahallesi, Karapolat ve Eskibalta köylerini kapsayacak sulama kanalının bakım ve onarımının tamamlanması işinin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılması için başvuruda bulunan Kaymakam Pala, işin yapımına karar verildiğini söyledi. Mevcut sulama kanalının tam faaliyete geçmesi ile yerleşim alanında yaklaşık on beş bin dönüm verimli tarım arazisinden faydalanılacağını belirten vatandaşlar, atıl durumdaki sulama kanalını onarmak üzere büyük gayretler sarf eden Kaymakam Mustafa Pala'ya minnettar olduklarını ifade etti.