BIST 10.648
DOLAR 32,75
EURO 35,09
ALTIN 2.450,33
HABER /  GÜNCEL

Strauss-Kahn kefalet başvurusunu kazandı

New York mahkemesi Eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın kefaletle serbest bırakılması başvurusunu kabul etti. Tecavüze kalkışmakla suçlanan Strauss-Kahn ev hapsine alınacak.

Abone ol

Kelepçe takılmayan Strauss-Kahn'ın çevresinde dört görevli hazır bulundu

New York mahkemesi Eski IMF başkanı Dominique Strauss-Kahn'ın kefaletle serbest bırakılması başvurusunu kabul etti.

Tecavüze kalkışmakla suçlanan Strauss-Kahn bir milyon dolarlık kefalet karşılığında 24 saat ev hapsine alınacak.

IMF başkanlığından dün istifa eden Strauss-Kahn'ın avukatları, müvekkillerinin kaçma gibi bir ihtimali olmadığını savunurken, savcılık makamı ise sanığın kaçmak için nedenleri olduğunu söyledi.

Mahkeme Strauss-Kahn'ın pasaportu ve tüm seyahat belgelerini teslim etmesine ve elektronik takibe alınmasına da karar verdi.

Strauss-Kahn kefalet belgeleri imzalanana kadar dördüncü bir gece daha kötü koşullarıyla bilinen Rikers Island cezaevinde kalacak.

New York'taki Sofitel hotelde bir görevliye tecavüze kalkmakla suçlanan Strauss-Kahn aleyhindeki suçlamaları reddetti.

Suçlamalardan önce Fransa cumhurbaşkanlığı seçimlerinin favorisi olarak görülen Strauss-Kahn'ın siyasi kariyerinin de sona erdiği yorumları yapılıyor.

Strauss-Kahn'ın eşi de duruşmada

IMF başkanlığından üzüntüyle ayrılıdığını belirten Strauss-Kahn, "tüm enerjisini masumiyetini ispatlamaya yoğunlaştıracağını" da ifade etti.

62 yaşındaki Strauss-Kahn'ın eşi de dünkü duruşma için New York'a gitmişti.

Batı Afrika ülkesi Gine kökenli 32 yaşındaki otel görevlisi, Strauss-Kahn'ın kendisini 14 Mayıs günü kendisine saldırdığını, tecavüze kalkıştığını ve zorla alıkoyduğunu söylüyor.