BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  DÜNYA

STK’lardan Erdoğan’a destek

Diyarbakır’da toplanan 50 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilci ve üyelerinden oluşan grup, AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması ya...

Abone ol

Diyarbakır’da toplanan 50 Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilci ve üyelerinden oluşan grup, AK Parti İl Başkanlığı önünde basın açıklaması yaparak Başbakan Erdoğan’a destek verdiklerini ifade etti.
Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları ile AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef seçildiğini belirten STK temsilci ve üyeleri, bu operasyonların karalama olduğunu ve bunlara karşı tüm vatandaşların duyarlı olması istendi. Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını okuyan Mahalli İdareler Derneği Şube Başkanı Ahmet Mikdat Güneş; ‘Bütün Türkiye’ye sesleniyoruz, iradenize sahip çıkın’ çağrısında bulundu. AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde toplanan kalabalık karalama oyunlarıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef alındığını ve başbakanı bunlara yedirmeyeceklerini açıkladı. Kalabalık adına açıklama yapan Ahmet Mikdat Güneş, “Son günlerde bir toplum mühendisliği edasıyla, AK Parti iktidarını devirmeye yönelik atılan adımları kaygıyla izlekteyiz. Cemaat üzerinden başlatılan ve hali hazırda cemaati de aşmış görüntüsü veren bu küresel operasyonu hepimiz tanıyoruz” dedi.

“BU DARBE HAZIRLIĞIYDI”
Ahmet Mikdat Güneş, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül ve 28 Şubat’ta darbe yapan güçlerin, 17 Aralık’ta da darbe yapmaya çalıştıkların açıkça ortada olduğunu söyledi. Güneş, “Darbecilerin adlarının tarihe gömülmesine, mağdurların adlarının tarihin altın sayfalarına yazıldığına şahit olduk, oluyoruz ve olacağız. Bu ülkede artık hiçbirimiz darbelere müsaade etmeyeceğiz, irademizin çiğnenmesine seyirci kalmayacağız. Bu ülkede yeni bir darbe teşebbüsüne göz yummayacağız. Buradan bir daha ilan ediyoruz ki, ülkemizde sorunların çözümü demokrasidir, demokrasinin adresi ise sandıktır. Başta Kürt sorunu olmak üzere, sorunların çözümü güçlü demokrasi, güçlü iktidardan geçmektedir. Halk kimi iktidara getireceğini bildiği gibi, kimi de göndereceğini bilmektedir. Bunun dışındaki hiçbir iktidar değiştirme yöntemi halkımız tarafından artık kabul görmeyecektir” şeklinde konuştu.

“SEÇİLMİŞ BİR İRADE ANCAK SEÇİMLE GİTMELİDİR”
Ahmet Mikdat Güneş, tüm ülkedeki sağduyulu vatandaşlara seslendi. Güneş, “Buradan çağrıda bulunuyoruz. Buradan çağrımız herkese, önce sakin olmalı, devlete güvenmeli ve yanlış yapanların ise vicdanlarda muhakkak mahkum olacaklarını, hesap ederek hareket etmelidirler. Seçilmiş bir irade ancak seçimle, seçmen iradesi ile gitmelidir, bunun dışındaki bütün yöntemler illegaldir, gayrimeşrudur ve hukuksuzdur. Bütün bu nedenlerden dolayı Diyarbakır’dan bütün Türkiye’ye sesleniyoruz iradenize sahip çıkın” diye konuştu.
Yapılan açıklamanın ardından STK temsilcileri AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’na çıkarak desteklerini belirtikten sonra sessizce dağıldı.
(İHA)