ABD'de yapılan bir araştırma, fiziksel aktivitenin meme kanseri teşhisi konan kişilerde iyileşme sürecine yardımcı olduğunu, ancak birçok kadının yeterince aktif olmadığını ortaya koydu.
Abone olABD'de yapılan bir araştırma, fiziksel aktivitenin meme kanseri teşhisi konan kişilerde iyileşme sürecine yardımcı olduğunu, ancak birçok kadının yeterince aktif olmadığını ortaya koydu.
Cancer adlı dergide araştırmayı kaleme alan Amerikalı bilim insanları, aktif bir yaşam sürmenin faydalı olduğunu, ancak meme kanseri hastalarının sadece üçte birinin tavsiye edilen düzeyde aktif olduğunu belirtti.
Araştırmada 2008-2011 yılları arasında Kuzey Carolina'da meme kanseri olan 20-74 yaş arasındaki 1735 kadının kanser teşhisi öncesi ve sonrası fiziksel aktiviteleri incelendi.
Haftada 150 dakika orta yoğunluklu ya da 75 dakika yoğun fiziksel aktivite tavsiye edilirken, meme kanseri teşhisi konmuş kadınların sadece yüzde 35'inin bu düzeyde aktif olduğu görüldü.
İngiltere'de Meme Kanserinde Atılım (Breakthrough Breast Cancer) adlı kuruluştan Caroline Dalton, meme kanseri teşhisinin ardından fiziksel aktivitenin hastanın hayatta kalma şansını arttırdığını ve tedavi sonrası kanserin geri dönme riskini azalttığını ifade etti.
Dalton ayrıca aktif olmanın tedavi sırasında ve sonrasında genel sağlık durumunu geliştirerek hastaların dayanma gücünü arttırdığını söyledi.
Uzmanlar, meme kanseri teşhisinin ardından uygun fiziksel aktivite konusunda doktora danıştıktan sonra haftada 3.5 saat spor yapılmasını tavsiye ediyor.
Teşhis sonrası fiziksel aktivitede küçük bir artışın bile hayatta kalma şansını arttırdığı ifade ediliyor.