BIST 10.343
DOLAR 32,64
EURO 35,11
ALTIN 2.447,28
HABER /  GÜNCEL

Spor camiasında kıyamet kopacak

Fenerbahçe'den 'teşvik primi' olarak İstanbulspor'a gönderildiği iddia edilen 600 milyar lira spor camiasına bomba gibi düştü. İşte tarafların fırtına öncesi beyanatları.

Abone ol

Spor camiasında geçen senen oynanan Beşiktaş-İstanbulspor maçı öncesinde Fenerbahçe'den İstanbulspor'a gittiği iddia edilen 600 milyar lirayı tartışıyor. Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu'nun (TMSF) İstanbulspor Yönetim Kurulu Başkanlığı'na atadığı Mehmet Akif Yaşin, bugün açıklamalarda bulundu. Yaşin'e göre işin içinde devletten para kaçırma da var. Futbol Federasyonu'nun soruşturma açılmasını kararlaştırdığı 600 milyar lira ile ilgili konuşan İstanbulspor Külübü Başkanı Mehmet Akif Yaşin, suç unsuru taşıyan fiiller için savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yaşin şöyle konuştu:

Bunun ismini ben koyamam

"İnceleme ve denetleme raporuna göre ortaya çıkan bazı fiillerin suç unsuru taşıdığını gördük. Bu konuda hem yönetimimizdeki hukukçu arkadaşlarımıza hem de hukuk müşaviri arkadaşlarımızın görüşlerini alarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk"

Basına intikal eden 600 milyar liranın 'suç unsurları'ndan bir tanesi olduğunu sözlerine ekleyen Mehmet Akif Yaşin, "Ben şimdi bunun adına 'teşvik primi' olarak koymak durumunda değilim." diye konuştu. Yaşin, bu işlerin kendi dönemlerinden önce yapıldığını belirterek, "Biz yetki alanımız olmayan hususlarda hüküm vermeyiz" dedi.

600 milyar lirayı tespit ettik

Kanun hükümlerine ve diğer mevzuata göre inceleme ve denetleme görevleri olduğunu hatırlatan Yaşin, "Kayıtlara intikal etmemiş bir 600 milyar lira var. Biz onu resmi kayıtlarda göremedik." dedi. Gerek kulüp içinden ve gerekse kulüp dışından alınan ifadelerden yola çıktıklarını belirten İstanbulspor Kulüp Başkanı Mehmet Akif Yaşin, "Futbolcularla yaptığımız görüşme sonucu dağıtılan 600 milyar lira olduğunu tespit ettik" dedi.

Yargı sürecinde olduğu için İstanbulspor'a ödeme yapılan 600 milyar liranın neye karşılık verildiğini açıklama yapmak istemeyen Mehmet Akif Yaşin, sözlerini olayın önemini belirterek tamamladı: "Bu olay Türk futbolu için çok önemli bir kırılma noktasıdır. Herkes kendi evinin önünü temizlemesi lazım"

Sezgin: Beyanları gülerek dinliyorum

Dönemin İstanbulspor Başkanı Adnan Sezgin ise olayın yargıya intikal ettiği için şu anda konuşmayacağını söyledi. Sezgin, "Konuyla ilgisi olmayan insanların beyanlarını gülerek dinliyorum. Zamanı gelince en net ve ayrıntılı bir şekilde açıklamaları yapacağım" dedi.

Aziz Yıldırım iddiaları yanıtlayacak

Futbol Federasyonu tarafından savunma istenmesi ihtimalini gözönünde bulundurup hukukçularından tüm hazırlıkların yapılmasını isteyen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise düzenleyeceği basın toplantısında iddiaları yanıtlaması bekleniyor.

Kaynak: CNNTÜRK