BIST 9.888
DOLAR 34,14
EURO 37,98
ALTIN 2.895,35
HABER /  POLİTİKA

SPden komplo iddiası

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, saldırı ile ilgili yorumda bulundu.

Abone ol

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ''Danıştay saldırısı, bu meclisin cumhurbaşkanı seçmemesine yönelik bir komplodur'' dedi.

Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Danıştay'a yapılan saldırının, ''kimin işine yaradığının'' iyi tespit edilmesi gerektiğini belirterek, saldırıdan milletin hiç bir şekilde kazançlı çıkmadığını söyledi.

Danıştay saldırısını, ''her cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi görülen gerginliklere benzer nitelikte ve bu meclisin cumhurbaşkanı seçmemesine yönelik bir komplo'' olarak değerlendiren Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Toplumsal gerginliklerle bir hükümet krizi çıkararak parlamentoyu erken seçime sürüklemek istiyorlar.

Türkiye'yi laik-dindar, ilerici-gerici gibi iç gerilim ve çatışmalara sürükleyerek bir iç güvenlik bunalımına sokmak ve ülkenin parçalanma sürecini hızlandırmak amaçlanmıştır.''  Eylemin, Türkiye'nin İran konusunda net bir dış politika tavrına zorlanmasına ve köşeye sıkıştırılmasına yönelik olarak ABD çıkarlarına hizmet ettiği görüşünü savunan Kurtulmuş, öte yandan, olayın bazı kesimler tarafından ''daha ilk dakikada türban saldırısı'' olarak lanse edildiğini ve provokasyon yapıldığını öne sürdü.

MESLEK EĞİTİMİNİ ÖLDÜRDÜ

Numan Kurtulmuş, katsayı uygulaması ve zorunlu eğitimin kesintisiz olmasının meslek eğitimini öldürdüğünü söyledi. ''Yanlış ve haksız katsayı uygulaması'' ile meslek lisesi öğrencilerinin zor durumda kaldığını savunan Kurtulmuş, ''inat uğruna katsayı uygulamasına devam etmenin ülkenin yararına olmayacağını'' öne sürdü.

ÖSS ve LGS sınavlarına az bir süre kaldığını, özellikle lise son sınıf öğrencilerinin hem dershaneye gittiğini hem de okul derslerini takip etmeye çalıştığını ve baskı altında ezildiğini ifade eden Kurtulmuş, üniversite  kontenjanlarının artırılmasını, yurtdışı eğitim imkanlarının kolaylaştırılmasını ve lise son sınıf öğrencileri için ''hiç olmazsa'' ikinci dönem haftalık ders müfredatının hafifletilmesini istedi.