BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

SP'den ayrımcılıkla mücadele çağrısı

8 Mart geride kaldı ama Dünya Kadınlar Günü kutlamaları bitmedi. Saadet Partisi Antalya İl Başkanı kadınları 9 Mart'ta kutladı.

Abone ol

8 Mart Dünya Kadınlar Günü geride kaldı ama kutlamalar bitmedi. Saadet Partisi Antalya İl Başkanı Galip Akın bir mesaj yayınlayarak kadın-erkek herkesi ayrımcılıkla mücadeleye çağırdı.

Akın, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, aile kurumunun temel taşı‚ değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak‚ her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek‚ kadın-erkek herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Akın, toplumun temeli aile, ailenin temeli ise kadınların varlığına bağlı olduğunu belirterek, “Her yönden gelişmiş toplumların arka planına baktığımızda ise, aileyi huzurlu bir şekilde idare etmesini bilen kadınları görmekteyiz.

Bütün fedakârlığı ile ailenin temel taşı olan kadınlarımız, huzurlu mutlu ve geleceğinden emin fertler yetiştirmek için olağan üstü gayret göstermektedir. Dolayısıyla kadının olmadığı ya da ihmal edildiği toplumların sağlıklı olması gelişme göstermesi mümkün değildir” dedi.

Atatürk'ün çağdaşlaşma anlayışında‚ kadınların şeklen değil‚ erkeklerle birlikte ve eşit şartlarda sosyal‚ ekonomik ve siyasi hayatta oynayacakları rollerin‚ kalkınma ve modernleşmeye yapacakları katkıların önemli bir yer tuttuğunu işaret eden Akın‚ aile kurumunun temel taşı‚ değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınların‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak‚ her tür ayrımcılığa karşı mücadele etmek‚ kadın-erkek herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

Akın; “Kadınlarımıza yönelik ayrımcı dışlayıcı ve şiddet içeren uygulamalar sona erdirebildiğinde, tüm kız çocuklarımız eğitimin her seviyesinden yararlanabildiğinde ülke yönetiminde daha çok kadınımız söz sahibi olabildiğinde geleceğe daha güvenle bakabileceğimizi muhakkaktır” şeklinde konuştu.