BIST 9.109
DOLAR 34,23
EURO 37,61
ALTIN 2.920,48
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sözleşmelinin onuru yok mu?

Şanlıurfa Siverek'ten bir mektup geldi. Bir sözleşmeli öğretmenden... Bakın halleri nicedir;

Abone ol

"Merhaba;
Ben Ş.Urfa nın Siverek İlçesinde Sözleşmeli öğretmen olarak görev yapmaktayım. Öğretmenliğe ilk başladığımda bilmiyordum sözleşmeli öğretmenliğin ne olduğunu, kadrolu öğretmenlikle bir olduğunu düşünüyordum. Ama başladıktan sonra nasıl bir psikoloji ile karşı karşıya olduğumuzu iyi gördüm. İşte bir sözleşmeli öğretmen olarak çektiğim çileler ve yaşadığım sorunlar:

-İlkokul mezunu birisi bizim sözleşmeli öğretmen olduğumu öğrenince bize değer vermiyor ve o da ikinci sınıf öğretmen muamelesi yapıyor.

-Polis arama yaptığında personel kimliğimi sordu ve gösteremedim. Çünkü öğretmen kimliğimiz yok ve vermiyorlar. Polis bana sen öğretmen değilsin dediğinde iki gün evden çıkmadım ve nerdeyse hayattan kopacaktım.

-Okul müdürleri angarya işleri daima sözleşmeli öğretmenlere yaptırır.Bende kendimi ezdirmediğim için benim sınıfı başka şubeyle birleştirdi ve mevcudu 25 kişiden 63 kişiye çıkardı.

-24 Kasım'da ilk Öğretmenler Günüm olmasına rağmen kadrolu öğretmenler birbirlerinin öğretmenler gününü kutladı ve sözleşmeli olduğum için benim öğretmenler günümü kutlamadılar.O günün en mutlu günüm olması gerekirken en mutsuz günüm oldu ve o günü ağlayarak geçirdim.

-Sabahtan akşama kadar geleceğinin ne olacağını düşünen 25 bin sözleşmeli öğretmenden ne kadar verim beklenir? Ders anlattığımız sırada aniden acaba yarın görevimize son verilir mi diye düşünüyoruz.

-Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik televizyonda çıkıpta biz bu kadar öğretmen aldık diyebiliyor. Sayın Bakanım bizi öğretmen olarak görmüyorlar ki biz kendimizi öğretmen yerine koyalım.

-Arkadaşım kız istemeye gitti ve ailesi kızı vermedi. Vermemesinin tek sebebi ise erkeğin sözleşmeli olması. Siz böyle bir duruma düşerseniz ne yapardınız. Arkadaşım intihar etmeyi bile düşündü. Sayın Bakanım sizin oğlunuz böyle bir duruma düşse ve sırf sözleşmeli olduğu için sevdiği kızdan ayrılsa ne yapardınız oğlunuz için?

-Oğlunuz için neyi yapacaksanız onu bizim içinde yapar mısınız Sayın Bakanım. Ne de olsa bizlerde sizin öğretmeniniz ya da çocuğunuz durumundayız.Sözleşmeli öğretmenin önündeki sözleşme ibaresinin kalkmasını ve sadece öğretmen olarak anılmayı o kadar çok istiyorum ki.
-Biz 25000 sözleşmeli öğretmene bir iyilik yapıp bu ibareyi kaldırır mısınız?

İmza; Kenan Kenan
Sözleşmeli Öğretmen