BIST 9.476
DOLAR 34,55
EURO 36,00
ALTIN 3.002,62
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu için son fırsat

Sözleşmeli öğretmen başvuruları için son gün 21 Mart. MEB sözleşmeli öğretmenlik başvurularını ilkatama.meb.gov.tr üzerinden kabul ediyor. Peki en çok hangi branşta öğretmen alınacak.

Abone ol

MEB tarafından yapılan açıklamaya göre sözleşmeli öğretmen başvuruları için son gün! Sözleşmeli öğretmen başvuruları 21 Mart 2017 salı günü mesai bitiminde sona erecek. Öğretmen adaylarının başvurularını en geç bu tarihe kadar yapmaları istendi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TRT Haber'de öğretmen atamaları ile ilgili soruyu cevapladı. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "20 öğretmen almak için ilana çıktık. Bunların atamasını yaptıktan sonra Ağustos'tan sonra 10 bin öğretmen daha alacağız. 2017 yılında toplam 30 bin öğretmen almış olacağız" dedi.

Sözleşmeli öğretmen atamalarına başvuran adayların mülakatları Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak. Mülakat sonuçlarına itirazların değerlendirilmesinin ardından atamaların haziran ayında gerçekleşmesi bekleniyor. Bakan Yılmaz, atanan öğretmenlerin yaz tatili boyunca oryantasyon eğitimine tabii tutulacaklarını ve eylülde göreve başlayacaklarını açıkladı.  

Eylülde atanan öğretmenler için uygulanmayan oryantasyon eğitimi Haziran atamaları için uygulanacak. Atamalarda öncelik, öğretmen açığının en fazla olduğu Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da olacak. Atanan öğretmenler sözleşme gereği 6 yıl boyunca tayin talebinde bulunamayacak. 2016 yılında 33 binden fazla öğretmenin görevine, FETÖ soruşturması kapsamında son verilmişti.

En çok hangi alanlarda öğretmen alımı yapılacak? Sözleşmeli öğretmenlik için en çok kontenjan ayrılan 5 bölüm şunlar;
1- Sınıf Öğretmenliği : 3570
2- İngilizce Öğretmenliği: 2193
3- Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği: 2143
4- İlköğretim Matematik Öğretmenliği: 1835
5- Okul Öncesi Öğretmenliği:1720

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BAŞVURU KILAVUZU - TIKLAYINSözleşmeli öğretmenlik başvuruları için gereken belgeler neler? *Sözleşmeli öğrenmenlik için öncelikle Lisans diploması veya mezuniyet geçici belgesinin aslı veya onaylı örneği,
*Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans, Pedagojik Formasyon Programı/Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikası, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği ya da İngilizce Öğretmenliği Sertifikası programlarından birini tamamladığına ilişkin belge veya bu belgenin onaylı örneği,
*Yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından mezun olanların, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca verilen yüksek öğreniminin ve pedagojik formasyon belgesinin yurt içindeki yükseköğretim kurumlarına veya programlarına denklik belgesi,
*Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince Felsefe bölümü mezunlarından; 16 kredi sosyoloji, 16 kredi psikoloji, sosyoloji bölümü mezunlarından; 8 kredi mantık, 16 kredi felsefe, 16 kredi psikoloji aldığına dair belgenin aslı veya onaylı örneği (Bu belge pedagojik formasyon belgesi yerine kullanılamaz.) isteniyor.

Adaylardan başvuruda sağlık, askerlik ve adli sicil durumlarına ilişkin belge istenmeyecek, Elektronik Başvuru Formunda beyan alınacaktır.