BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL

Sözen, AA yönetiminden ayrıldı

Prof. Dr. Edibe Sözen, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilen Prof. Dr. Edibe Sözen, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Prof. Dr. Sözen, bugün yapılan Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu toplantısına son kez katıldı. Prof. Dr. Sözen'in, toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine seçilmesi nedeniyle AA Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa ettiği bildirildi.

Öte yandan, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu toplantısı sonrasında Prof. Dr. Sözen'in görevden ayrılması dolayısıyla bir tören düzenlendi. Törene, Devlet Bakanı Beşir Atalay da katıldı.

Atalay burada yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Edibe Sözen'in görev yaptığı süre içinde Anadolu Ajansı'na güç kattığını belirtti ve büyük bir uyum içinde başarılı çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Prof. Dr. Sözen'in iletişim, sosyal bilimler dalında yetişmiş, başarısı takdir edilen bir profesör olduğunu vurgulayan Atalay, Prof. Dr. Sözen'e hizmetleri için teşekkür etti ve yeni görevinde başarılar diledi.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. Hilmi Bengi de yaptığı konuşmada, Prof. Dr. Edibe Sözen'in engin bilgi ve birikimiyle Anadolu Ajansı'na büyük katkılar sağladığını söyledi.

Prof. Dr. Sözen de Anadolu Ajansı'nın Türkiye'nin en büyük basın kuruluşlarından biri olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Sözen, Bakan Atalay ve AA yöneticilerine "Teşviklerinizi ve takdirlerinizi unutmayacağım" dedi.

Konuşmaların ardından Devlet Bakanı Beşir Atalay, Prof. Dr. Sözen'e katkıları için teşekkür ederek, plaket verdi.

Bu arada, Prof Dr. Edibe Sözen'in, AA yönetim Kurulu Başkanlığına verdiği istifa dilekçesi şöyle:

"26 Mart 2003 tarihinden bu yana Anadolu Ajansı'nda yönetim kurulu üyesiydim.

AK Parti 2. Büyük Olağan Kongresi'nde MKYK üyesi seçildim ve akabinde MYK'da Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı'na getirildim.

Partideki yeni görevimin yoğunluğu ve iş alanındaki verimlilik kriterine uygun olmayacağı düşüncesiyle, onurla taşıdığım AA Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmek istediğimi saygılarımla bilgilerinize arz ederim."