BIST 9.888
DOLAR 34,15
EURO 38,02
ALTIN 2.886,56
HABER /  GÜNCEL

Soygun için bekçiyi öldürdüler

Konya'da iddia bayiinde bir haftada toplanan paraları çalmak için gece iş hanına giren kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, 65 yaşındaki bekçiyi boğazından bıçaklayarak öldürdü.

Abone ol

Olay yerine gelen cinayet ve hırsızlık ekipleri, iddia bayiinin kasasının boşaltıldığını tespit etti. İşyerinin sahibi ise kasada yaklaşık 14 bin TL para olduğunu ileri sürdü. Olay yerine gelen bekçinin yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Alınan bilgiye göre olay, Konya merkez Meram ilçesi Sahibata Mahallesi Mimar Muzaffer Caddesi Aşık Ömer Sokak üzerinde bulunan Terzi İş Hanı'nda meydana geldi. İddiaya göre Yusuf Bici, iş hanı boşaldıktan sonra akşam saatlerinde göreve başladı. Gece kapının zorlandığını gören yaşlı adam, içeriye girenlere engel olmak istedi. Bu sırada içeriye giren kimliği belirsiz şahıslar, Yusuf Bici'yi boğazından bıçakladı. Kanlar içerisinde yere yığılan yaşlı adam, olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheliler ise iddia bayiinin camını kırarak içeri girdi. Kasada bulunan 14 bin TL'yi alan şahıslar ortadan kayboldu.

Olay, sabah saatlerinde çaycının iş hanına gelmesiyle ortaya çıktı. Polis ekiplerine haber verilmesi üzerine cinayet mahalline hırsızlık ve cinayet şube ekipleri geldi. Gerekli incelemeleri yapan ekipler, yaşlı adamın 2 bıçak darbesiyle öldürüldüğünü tespit etti. İncelemelerin ardından ceset otopsi için Konya Numune Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Yaşlı adamın yakınları olay yerinde gözyaşlarına boğuldu. Gece iş hanında yattığı öğrenilen 17 yaşındaki bir kişi ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

Öte yandan Yusuf Bici'nin 6 yıldır aynı iş hanında çalıştığı öğrenildi. Yaşlı adamın emekliliğine bir yıl kaldığını, emekliliğinin ardından işi bırakmaya hazırlandığı öğrenildi.

Cinayeti işleyen kişi ya da kişileri bulmak için geniş çaplı soruşturma başlatan emniyet güçleri, iş hanının yakınında bulunan mobese kayıtlarını inceliyor.