BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sosyeteye Bodrum'dan kötü haber

Bodrum'un gözde beldelerinden Göltürkbükü'nde sahili işgal eden iskelelerin yıkımı için düğmeye basıldı.

Abone ol

Yaz aylarında sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda kişinin ziyaret ettiği Bodrum'un Göltürkbükü beldesindeki iskeleler yakıma hazırlanıyor.

Bodrum Kaymakamlığı tarafından sahilde bulunan işletmelere gönderilen ve 15 Eylül'e kadar sahilde kullandıkları iskeleleri tahliye etmeleri istenen yazı gereği, işletme sahipleri tahliye işlemlerine başladı.

İşletme sahipleri iskelelerin üzerinde bulunan masa, sandalye, şezlong ve çeşitli platformları kaldırdı. Bazı işletme sahiplerine ise yıkım kararının henüz ulaşmadığı ve bu nedenle herhangi bir tahliye girişimde bulunmadıkları görüldü.

Yetkililerin bugün Türkbükü'ne gelerek sahilde inceleme yapacakları öğrenildi.

İşletmeciler şikayetçi 

Kaymakamlığın kararından memnun olmayan işletmeciler ise kararın kendilerini mağdur edeceğini düşünüyorlar:

Mavi Home Store yetkilisi Yıldırım Arslan: "Bu karar bizi mağdur edecek. Buradaki turist kapasitesi yan tarafımızda bulunan sahil şeridine göre daha fazla. Yeni uygulanacak projeye göre 8'er metrekarelik iskeleler yapılacak diye biliyoruz. Ancak belediye başkanımız bu konuda çalışıyor."

Fidel Otel Restoran yetkilisi Hasan Bayram: Akşamları iskeleler üzerinde yemek yeniliyor. Gündüzleri üzerinde güneşleniyor insanlar. Zaten Türkbükü'nün turizmi bitmek üzereydi. Türkbükü Bodrum'un göz bebeğiydi. En sonunda bitirmek istiyorlar."

Sahili düzenleyeceğiz

Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu bölge için hazırladıkları “Kentsel Dönüşüm Projesi”nin kısa sürede sonuçlanacağını ifade etti.

Türkbükü'ndeki iskele tartışmalarının beldeye gelen turistleri de tedirgin ettiğine dikkati çeken Kaynar, “Türkbükü'nde sanki kıyılar 3-5 kişininmiş gibi izlenim yaratıldı. Önceki sene 800 metre uzunluğunda ki kumsala proje yaptık. Vatandaş buradan memnun. Şimdi diğer tarafta yine ahşap iskelelerle bugünkü halinden daha güzel, doğayı koruyarak projeyi uygulayacağız."