BIST 9.902
DOLAR 34,15
EURO 38,02
ALTIN 2.879,17
HABER /  MAGAZİN

Sosyetenin miras kavgası

Gazinocular Kralı'nın mirası için başlayan kavga büyüyor. Aslan "ferafat sözleşmesinin iptalini istedi.

Abone ol

Anadolu Hisarı'ndaki villasında girdiği şeker komasından kurtulamayarak 26 Ekim 2005'te hayatını kaybeden 'Gazinocular Kralı' Fahrettin Aslan'ın mirası için başlayan kavga büyüyor. Babalarının kendilerini kandırarak mirastan feragat sözleşmesi imzalattığını iddia eden Esra Aslan ile geçtiğimiz aralık ayında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Selçuk Aslan'ın ardından, Sacit Aslan da miras kavgasına girdi. Miras konusunda ilk adımı Kasım 2005'te atan kardeşi Selçuk Aslan'ın mahkemeye başvurmasını, "Amacı adını gündeme getirip, kız tavlamak" şeklinde eleştiren Sacit Aslan, 'mirastan feragat sözleşmesinin' iptali için mahkemeye başvurdu.

'ZORLA İMZALATILDI'
Sacit Aslan adına avukatları Saadettin Öziskender ve Aykut Çardak tarafından mahkemeye yapılan başvuruda; Fahrettin Aslan, 'haksız tehdit, psikolojik cebir ve baskıyı aşan korkutmayla mirastan feragat sözleşmesi imzalatmakla' suçlandı. Başvuruda, "Müteveffanın son eşi Zeynep Arzu'nun moral, telkin, baskılarla ağır hastalığında sebep olduğu ortamı kullanarak, davalı oğul Mehmet'in kayırılmak ve hak etmediği üsten haklara sahip kılan tek taraflı 'mirastan feragat sözleşmesi' yapılıp müvekkile baskıyla imzalatılmak zorunda bırakılmıştır" denildi.

PARASINI ALAMAMIŞ
Babasının kendisini sözleşmeyi imzalaması için tehdit ettiğini ve psikolojik cebir uyguladığını iddia eden Sacit Aslan; mirastan feragat etmesi için kendisine ödenmesi gereken 500 bin YTL'nin de ödenmediğini belirtti. Mirastan 'aslan payını' alan en küçük kardeşi Mehmet Aslan ile annesi Zeynep Arzu Aslan'ı mal kaçırma gayreti içerisinde bulunmakla suçlayan Sacit Aslan, Beykoz Asliye Hukuk Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda; hisseler üzerine ihtiyati tedbir konmasını, Beyoğlu 9. Noterliği'nin düzenlediği "Mirastan feragat sözleşmesinin" de iptalini istedi. Sözleşmede gösterilen bedelin, feragat edilen mirasla karşılaştırılamayacak kadar düşük olduğunun belirtildiği başvuruda; "Müvekkil müteveffa babasının yaklaşımı ve ağır hastalığı karşısında çaresiz kalmış, insani kaygılarla mukavemet gösterememiş, kendi yararını hesaplamakta düşünceli olamamıştır" iddiasında bulunuldu. Mirastan feragat sözleşmesi karşılığında ödeneceği teminatında bulunulan 500 bin YTL'nin Sacit Aslan'a ödenmediği de anlatıldı.

'EŞİNİN ETKİSİNE GİRDİ'
Başvuruda, Fahrettin Aslan'ın ölümünden 5 gün önce Esra Aslan ile Selçuk ve Sacit Aslan'ın akıl hastası olan kardeşi Atilla'ya da aynı nitelikte sözleşmeler düzenletmesinin; mirasın Mehmet Aslan yararına kaçırılmak istenmesine dikkat çekiliyor: "Dava konusu olayda tarafların çok özel durumu söz konusu olup bu durumun göz ardı edilmemesi gerekir. Fahrettin Aslan, ülkemizde 7'den 70'e herkesin bildiği, 'Gazinocular Kralı' olarak ünlü bir şahsiyet olup, müvekkilimiz 'tabi' durumunda ve 'hakim' olan müteveffaya ayak uydurmak ve dümen suyundan gitmek zorunluluğunda kalmıştır. Özellikle son zamanlarda ağır hasta oluşu ve davalı Mehmet Aslan'ın annesi Zeynep Arzu'nun etkisi ve baskısı ile çocuklarını yanıltarak onlara kalacak mal varlığını ellerinden almaya çalışmıştır." Başvuruda, 'Mirastan Feragat Sözleşmesinin' iptali ile, Mehmet-Zeynep Arzu Aslan'ın mal kaçırma gayreti içinde bulunduklarının tespit edildiği iddiasında bulunularak, miras üzerindeki tasarrufun önlenmesi için ihtiyati tedbir talep edildi.

Sabah
Atilla Dışbudak