1 saat içinde tüm şubelerine kilit vuran Jatomi Fitness 40 bin üyesinin parasının üstüne de yattı. Jatomi çalışanlarının maaş alacakları da uçtu.
Abone olPopüler spor salonlarından Jatomi Fitness'ın İstanbul'daki çalışanları, şirketin Türkiye'deki şubelerini kapatmasına tepki gösterdi. Jatomi yönetimi ise 1 saatte gerçekleşen iflası izah etmekte güçlük çekiyor. Şirketten bugün gelen son açıklama da tatmin edici olmadı.
Merkezi Polonya'da bulunan Jatomi Fitness'ın İstanbul'daki bazı çalışanları, şirketin Türkiye'deki şubelerini kapatmasını Polonya Konsolosluğu önünde protesto etti.
Şişli'deki konsolosluk önünde toplanan bir grup çalışan, firma aleyhine sloganlar attı. Gruptan seçilen bir kişi, Polonya Konsolosluğuna giderek kendilerine yardım edilmesini istedi.
MAAŞ GÜNÜ İFLAS ETTİK
Aslıhan Can, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, dün bir anda kendilerine firmanın iflas haberinin geldiğini ve neye uğradıklarını şaşırdıklarını söyledi. Şirketin sahibi Polonyalı olduğu için durumu burada protesto ettiklerini belirten Can, şöyle konuştu:
"Çok mağdur durumdayız. Dün firmanın iflas ettiğini öğrendik. Öğrendikten sonra kilitleri kapatıp evlerimize döndük. Orada spor yapan üyelere de biz haber verdik sporlarını bölüp. Onlara bu durumu biz anlatmak zorunda kaldık. Bizlerin hiçbir suçu olmadığı halde salonda üyelerimizi sakinleştirmeye çalıştık. Maaş alamayacağımız halde sonuna kadar iyi hizmet verdik. Üyelerden gün içinde para çekilmiş. 31'inde iflas edilmesine rağmen ayın 1'inde para çekilmeye devam edilmiş. Şirket 5 yıldır Türkiye'de faaliyette. Şirket sahibi çok zengin birisi. Bizim son maaşımızla zenginliğine zenginlik katmaz. Bu işi bize maaş günü yaptılar. Maaşlarımızı ve tazminatlarımızı alamadık.''
Gamze Karaca ise şirketin 40 bin üyesi ve 500 çalışanı olduğunu ifade ederek, dolandırıldıklarını söyledi.
JATOMİ'DEN GELEN SON AÇIKLAMA
Jatomi Fitness'in Türkiye'deki yöneticileri şirketin Polonya'daki merkezinden alınan ani kararı izah etmekte güçlük çekiyor. Bugün Jatomi Fitness'ın Polonya'daki merkezinden yapılan açıklama da öyle oldu. Şirketin Kurumsal İletişim Direktörü Magdalena Kotula'nın servis ettiği ve Genel direktör Trevor Brennan imzalı basın bildirisinde dünkü açıklamalara benzer ifadeler kullanıldı. Jatomi Fitness Group, İstanbul’daki ilk salonunu açmasından bu yana ağır mali zarar nedeniyle Türkiye'den çekilme kararı aldıklarını yineleyen Brennan şu ifadeleri kullandı.
"Türkiye operasyonları 2012-2015 yılları arasında daimi olarak ekonomik olarak beklentilerin altında kaldı. 3 yıllık süreçte her yıl yaklaşık olarak 4,5 milyon euro olmak üzere toplamda 18,7 milyon euro zarar ettik. 2016 yılı için zarar beklentimiz ise 3,5 milyon euro. Böyle bir tabloda şirketimizi düzlüğe çıkarma çabalarımıza rağmen, Türkiye’deki salonların oldukça yüksek kiraların da etkisiyle ticari faaliyetlerimizin sürdürülebilir olmadığına karar verdik."
MİLYARDER YATIRIMCIDAN AÇIKLAMA YOK
Jatomi Fittnes'in en büyük yatırımcısı olan İngiliz milyarder John Caudwell ise konuyla ilgili sessizliğini koruyor. Mobil telefon satan Phones 4u şirketinin kurucu ortağı olan John Caudwell'ın Türkiye'de batan Jatomi Fitness için 2,5 milyar dolarlık yeni yatırım yaptığı öğrenilmişti.
JATOMİ 1 SAATTE KİLİTLEYİP TÜYDÜ
AKASYA alışveriş merkezi başta olmak üzere lüks spor salonları açan Jatomi 40 bin üyenin parasının üstüne yatıp, 1 saatte tüm şubelerine kilit vurarak tüydü. Jatomi üyelerinin paralarını geri almaları mümkün görünmüyor. Jatomi bu konuda giden sorulara 'mahkeme' yolunu gösterdi.