Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'ın 'Senin koalisyonun hangisi?' başlıklı bugünkü yazısı sosyal medyada konuşuluyor.
Abone olYeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan bugünkü yazısında seçimlere bir hafta kala başlatılan “toplumsal uzlaşma” kampanyasını kaleme aldı.
Kılıçarslan, “Recep Tayyip Erdoğan'dan ve onun temsil ettiği kutuptan olmayı göğsümde şeref madalyası sayarım.” diye yazdı.
Kılıçarslan'a göre toplumun bir kesimi imtiyazlarının elinden alındığı için ülkede gerginlik yaratmaya çalışıyor.
Yazısında AK Parti tek başına çıksa dahi ülkenin kutuplaşmadan çıkamayacağını ileri sürenlere yüklenen yazar, "Tıpkı 'barış' kelimesi gibi 'uzlaşma' kelimesinin de ağzına tükürdüler sağ olsunlar. " ifadelerini kullandı. İşte yazarın ses getiren ve 6 maddede anlattığı o yazı:
KOMİK OLUYORSUNUZ
1.Efendiler! Sizin 'koalisyon' dediğiniz şey bir 'toplumsal uzlaşma' biçimi değil, bir 'demokratik zorunluluk' biçimidir. Yani gözümüzün
içine baka baka 'koalisyon olursa büyük bir toplumsal uzlaşı olur' deyip durmayın bize. Komik oluyorsunuz.
'PKK NİÇİN GEZİ'YE KATILMADI KATILSAYDI BU İŞLER BÖYLE OLMAZDI' DEMELERİNİZ AKLIMIZDA
2.Efendiler! Sizin 'uzlaşma' dediğiniz şeyin aslında bir 'toplumsal barış tesisi'ne işaret etmediğini son 5-6 yıldır yapıp ettiklerinizden biliyoruz. Çözüm sürecini baltalamak için yapıp ettikleriniz aklımızda. 'PKK niçin Gezi'ye katılmadı, katılsaydı bu işler böyle olmazdı' demeleriniz aklımızda. Kusura bakmayın ama siz 'uzlaşma' derken şunu diyorsunuz bence topluma: 'Recep Tayyip Erdoğan'ın bütünüyle devre dışı kaldığı, AK Parti'nin oligarşik sermaye ile can ciğer kuzu sarması olduğu, memleketi yönetenlerin uluslararası güç dengelerinden birini seçip emrine girdiği, halkın yine halk, efendinin yine efendi olduğu bir düzlem istiyoruz.'
2002'DE AYARLARLARINIZ BOZULDU
3.Efendiler! Şu meşhur 'kutuplaşma' söyleminizin de ayrıca hastasıyım. 80 yıl boyunca 'tek kutup'tan yönetilen Türkiye'de kurduğunuz iktidar azıcık örselenince, bir başka kutup oyuna girmeye başlayınca hemen viyaklamanız dikkatlerimizden kaçmıyor. Sizin 'kutup' algınız vaktiyle atılan 'halk plajlara hücum etti, vatandaş denize giremiyor' manşetlerinizde ayan beyandır. Sizin için tek kutup 'makbul vatandaşlardan oluşan sidikli elitist kutup'tur ve memleket sonsuza kadar bu kutup ile yönetilse hiç sesiniz çıkmayacaktır. Fakat 2002'de iktidara gelen 'halk', sizin bütün ayarlarınızı bozmuştur. Şimdi kuyruğuna basılan kedi gibi 'kutuplaşıyoruz' diye cırlamanız sadece bundandır. Memlekette iki, üç, dört kutbun olmasına alışsanız iyi olur.
ZIRVALAYAN ABİLER
4.Efendiler! Ben hem vallahi hem billahi son tahlilde sizi anlıyorum. Siz, sarsılmaz bir inat ve inançla vazifenizi yapıyorsunuz. Oyununuzu her şekilde oynamaya devam ediyorsunuz. Dolayısıyla benim devrelerimin yandığı yer sizin bu söylemleriniz değil. Benim devrelerim 'koalisyon demek uzlaşı demek' falan gibi yavelere, 'kutuplaşıyoruz' falan hikâyelerine inanan yahut inanmış görünen koca koca bir takım mahalle abilerine gelince yanıyor. Sanki ne olduğunuzu bilmiyor, ne haltlar karıştırdığınızı fark etmiyorlarmış gibi sizin kuyruğunuza takılıp 'doğru yahu, çok kutuplaştık di mi' falan diye zırvalayan abilerden söz ediyorum. Sizin esasta Abdullah Gül'den ne kadar nefret ettiğinizi bilmelerine rağmen 'memlekete Abdullah Gül gibi bir lider lazım' oyununuza gönüllü stoper yazılan abilerden söz ediyorum. Bütün maddi varlıklarını, bütün şöhretlerini, hatta bugün bulundukları pozisyonların birçoğunu borçlu oldukları Recep Tayyip Erdoğan'ı 'çok ucuz bir bedelle' satmaya hazırlanan abilerden.
5.Efendiler! Yanlış anlaşılmasın. Ben, vaktiyle bu abilerin aldığı pozisyonlara benzer pozisyonlar almış biri değilim. El ovuşturup mevki istemiş, istediğini elde edince kendini Kaf Dağı'nın sahibi sanmış falan değilim. Fakat gün bu günde, dem bu demde biliniz ki Recep Tayyip Erdoğan'dan ve onun temsil ettiği kutuptan olmayı göğsümde şeref madalyası sayarım.
TOPLUMSAL UZLAŞMANIN YOLU
6.Efendiler! Hakiki bir toplumsal uzlaşmanın yolu bellidir. Sizin, imtiyazlarınız için ortalığı ayağa kaldırmadığınız, kimseyi ateşe atmadığınız bir memlekette bütün taraflar derhal ve geri dönüşsüz olarak zaten uzlaşacaktır. Siz 'uzlaşma'dan bahsediyorsunuz diye sizin 'uzlaşmacı insanlar' olduğunuza inanmamızı sakın beklemeyin. Daha geçen gün sabık genel yayın yönetmeniniz 'Yasin
Börü diye birinin varlığından habersizim, yoksa onu da yazardım' dedi. Anlatabiliyorum derdimi değil mi?
Ne diyordu Toynbee: 'Abi be. Sen bilirsin. Hani yol arkadaşını, yoldaşını, omuzdaşını derhal satabilene tam olarak ne denir?”