BIST 9.390
DOLAR 34,49
EURO 36,35
ALTIN 2.877,02
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sorunlu öğrenciler fişlenecek!

Okullardaki şiddet olayları Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi.

Abone ol

Okullardaki şiddet olayları Milli Eğitim Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Rehberlik öğretmenlerine gönderilen gizli bir yazıyla, şiddete karışan öğrencilerin çetelesinin tutulması istendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda yaşanan şiddet olaylarını yakın takibe aldı. Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğü 26.04.2006 tarihinde Genel Müdür Vekili Dr. Ruhi Kılıç imzalı "Okul Şiddet Olayları Takibi" konulu bir yazı hazırladı. Bu yazı 10.05.2006 tarihinde okullarda görev yapan rehberlik öğretmenlerine ulaştı. Yazıda, rehberlik öğretmenlerinden okullarda şiddete karışan öğrencilerin karıştığı olayları tespit ederek, olayın gidişatının bakanlıktan gönderilen "Okul Vaka Analiz Formu" ile kayıtlara geçirmeleri istendi. Forma geçirilen bu olayların Milli Eğitim Bakanlığı'na ivedilikle iletilmesi yönünde de öğretmenlere talimat verildi.

İSİMLER GİZLİ KALACAK
Milli Eğitim Bakanlığı'nın hazırladığı yazıda şu ibarelere yer verildi: "Eğitim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarının bölgesel ve yerel düzeyde analiz edilmesi, bu olaylara yönelik merkezi düzeyde strateji geliştirilmesi, ülke risk profilinin çıkarılması ve gerekli önlemlerin alınması amacıyla bakanlığımızca bir veri tabanı oluşturulacaktır. Bu nedenle ilinizde şiddet içeren olayların veri tabanına temel teşkil edecek şekilde ekte gönderilen Okul Analiz Formlarının eğitim kurumları tarafından öğrenci isimleri belirtilmeden her olay için ayrı ayrı doldurulacak. İl Milli Eğitim Müdürlüklerince, her ayın ilk haftasında Genel Müdürlüğümüze gönderilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim."

Yazının ekte bulunan "Okul Vaka Analiz Formu" belgesinde olaylara karışan öğrencilerin adının gizli tutulması, bakanlıkça bu isimlerin gerek görülürse isteneceği vurgulandı.

32 MADDELİK ANALİZ
"Okul Vaka Analiz Formu", 32 ayrı sorudan oluşuyor. Rehberlik öğretmenlerinin dolduracağı formun ilk bölümü, olayın geçtiği il, ilçe, okul adı, olay tarihi, saati, kayıt tarihi, kayıt eden şıklarından oluşuyor.

'Olayın Detayları' başlıklı formun ikinci soru bölümünde ise rehberlik öğretmenlerinden, davranış olay içeriği, fiziksel zarar veren şiddet, zorbalık, tehdit sataşma, eşyaya-mala zarar verme, okula silah, kesici delici alet getirme, ateşli kesici delici silahla yaralama ölümlü olay, madde kullanımı, cinsel taciz, çalma, gasp, çete oluşturma katılma, dedikodu lakap takma ve diğer gibi sorulara cevap verilmesi istendi. Formun üçüncü bölümünde ise, rehberlik öğretmenlerinden bir kaç cümle ile olayın oluş ve davranış biçimi ile ilgili değerlendirme yapması, olayın sıklığı ve aralığına yönelik dört adet sorununda cevaplandırılması istendi.

"Okul Vaka Analiz Formu" belgesinin son bölümünde ise, 'Olaylara Karışanlar' başlığı ile, şiddet olaylarına karışan öğrencilerin kimlik bilgilerinin gizli tutulması, istendiğinde bu isimlerin bildirilmesi önemle vurgulandı.

Bugün