BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sörf tutkunları soluğu Akyaka'da alacak

İngiltere'den gelen 4 profesyonel sörfçü, Muğla'nın Akyaka beldesinde sörfe yeni isimler kazandırmaya hazırlanıyor

Abone ol

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesinde, İngiltere'den gelen 4 profesyonel sörfçü, ileri seviye eğitim programları ile profesyonel sörfçü yetiştiriyor.

Akçapınar sahilinde Gökova Rüzgar Kiteboard Okulu öğrencilerine ders vermek için gelen profesyonel sörfçüler, denize kurulan rampalardan (kicker and sliders) atlama ve özel hareketleri öğrencilere gösteriyor.

Gökova Rüzgar Kiteboard Okulu'nun yöneticisi Özgür Ceylan ise Akyaka'daki potansiyelden umutlu:

"Ekolojik bir spor olan uçurtma sörfünü yapmak isteyen sörf tutkunlarını Akyaka'da ağırlıyoruz. Bu etkinliğe Aydın, Ankara, İzmir, Adana ve İstanbul'dan çok sayıda sörf tutkunu geldi. İngiltere'den gelen profesyonel sörfçülerimiz de okulumuz öğrencilerine farklı atlayış hareketleri gösteriyor. Biz spor turizmi dediğimiz kavramı Türkiye'de yaygınlaştırarak farklı ülkelerdeki sörf tutkunlarını Türkiye'ye getirmeyi hedefliyoruz."

İngilizler rüzgara bayıldı

İngiltere'den gelen profesyonel sörfçü Ali Barrett ise Akyaka'nın rüzgarından etkilendi:

''Burası çok güzel rüzgar alan bir koy, bu yüzden insanlar günün büyük bir bölümünde sörf yapma imkanı bulabiliyor. Burada rüzgar çok güzel ve herkes rahat bir şekilde sporunu yapabiliyor. Her sörfçüye uygun programlar uyguluyoruz. Özellikle Türkiye'de çok yaygın olmayan kicker and sliders (rampadan atlama) dersleri veriyoruz. 17 günlük sürede burada çok güzel işler yapacağımıza inanıyorum."