BIST 8.732
DOLAR 34,25
EURO 37,12
ALTIN 3.012,80
HABER /  SPOR

Sonuç Geretsi memnun etti

Gerets, Ankaragücü karşısında alınan galibiyetin, kendilerini yarışın içinde tuttuğunu söyledi;

Abone ol

Erik Gerets, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, 19 Mayıs Stadı'nda zeminin bozukluğundan yakınarak, iki takımın da kaliteli bir oyun ortaya koyamadıklarını söyledi. İlk yarıda pozisyon bulmakta zorlandıklarını ve çok daha kaliteli bir oyun sergilemeleri gerektiğini kaydeden Gerets, ''Geçen sezon olduğu gibi sonradan oyuna giren oyuncuların maçı çevirmesi ilerisi açısından bizi ümitlendirdi. Buradan 3 puanla dönmek çok sevindirici'' diye konuştu.

Hasan Şaş'ın Ankaragücü taraftarları tarafından provoke edildiğini savunan Gerets, şöyle devam etti:

''Bunun için oyun sırasında kendisini yanıma çağırdım ve oyunla ilgilenmesi gerektiğini söyledim. Burada hem Türk futboluna hem de basına bir görev düşüyor. Hasan Şaş gibi her yerde tanınmış oyunculara sahip çıkmak gerekir. Hasan'a kızdığım zamanlar da oluyor, ancak o çok mücadeleci bir oyuncu. Bu tür oyuncuları korumak gerek.''

Antrenör Erdal Keser de, Hasan Şaş ile Sedat Bayrak arasında yaşanan gerginliği yatıştırmak için araya girdiğini, fakat maçın 4. hakeminin hareketlerini yanlış anladığını ifade ederek, ''Bu yüzden de maçın hakemi tarafından sahadan çıkartıldım'' dedi.

Galatasaray Kulübü Basın Sözcüsü Fatih Gökşen ise, uzun zamandır deplasmanda maç kazanamamanın verdiği stresle ilk yarıda iyi oynayamadıklarını söyledi. Önemli ve zor bir deplasmandan 3 puanla ayrıldıklarını belirten Gökşen, ''Bundan sonraki tüm maçları da kazanarak şampiyonluk yarışına devam etmek istiyoruz'' dedi.

Futbolcular arasında yaşanan gerginliğe de değinen Gökşen, ''Keşke olmasaydı. Ama bunlar futbolun içinde var. Bu olayları yine deplasmanda kazanamama stresine bağlıyorum'' diye konuştu.

Sarı-kırmızılı futbolcu Hasan Şaş da, Sedat Bayrak ile aralarında geçen ve kırmızı kartla sonuçlanan olayın fazla büyütülmemesi gerektiğini söyledi. Milli futbolcu, ''Bunlar futbolun içinde var. Buradan galibiyetle ayrıldığımız için çok mutluyum. Eğer bu maçı kaybetseydik artık ligin bitmesini bekleyecektik'' dedi.