BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.833,12
HABER /  GÜNCEL

Soner Yalçın'a ağır suçlamalar

Oda TV baskını ve Soner Yalçın'ın gözaltı kararı Türk medyasını da ikiye böldü!

Abone ol
Oda TV baskını ve Soner Yalçın'ın gözaltına alınması Türk medyasını da ikiye böldü. CNN Türk ve Mehtap TV'de tartışılan gözaltı kararıyla ilgili en çarpıçı tespitler ise Hüseyin Gülerce ve Taraf yazarı Lale Kemal'den geldi. Gülerce, Yalçın'a ait internet sitesini tetikçi ilan ederken Kemal aynı saatlerde CNN Türk'te benzer yorumlarda bulundu.

Soner Yalçın tartışmalarında en sert eleştiriler Zaman gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce'den geldi. Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Mehtap TV'de yaşanan gelişmeleri değerlendiren Gülerce, Soner Yalçın'a ait internet sitesinin tetikçilik yaptığını, haberlerin altında yer alan yorumlarda insanlara hakaret edildiğini iddia etti. İnternet yayıncılığıyla ilgili yasanın bulunmaması nedeniyle, sektördeki denetimsizlikten şikayet eden Gülerce, hükümetin alınan bu kararlarda etkili olmadığını savundu.

BİR SERT ELEŞTİRİ DE TARAF YAZARINDAN

Soner Yalçın'ın gözaltına alınması ve odatv baskınıyla başlayan tartışma CNN Türk ekranlarında devam etti. Ahmet Hakan'ın modere ettiği Tarafsız Bölge'ye Taraf yazarının odatv yorumu damga vurdu. 

Posta yazarı Yazgülü Aldoğan, Odatv'nin muhalif ve etkili bir yayıncılık yaparak dikkat çektiğini bu nedenle de iktidarın hedefi haline geldiğini söyleyerek tartışmanın fitilini ateşledi. Posta yazarının odatv övgüsüne itiraz eden Taraf yazarı Lale Kemal gerçeğin çarpıtıldığını iddia etti. Gündemdeki internet sitesine ateş püsküren Kemal, Odatv'nin manüplasyon, yalan ve hakaret içerikli bir yayın yaptığını söyledi. Kemal, odatv'nin Taraf'ta yayınlanan belgeleri ve haberleri tahrif ettiğini öne sürerken 'Ortada gazetecilik faaliyeti değil tahrifat var' dedi.