BIST 10.863
DOLAR 32,57
EURO 35,31
ALTIN 2.472,79
HABER /  SPOR

Son Yiğido Briegel!

Briegel’le İstanbul’da masaya oturan Sivasspor, hocayla 1 yıllık prensip anlaşmasına vardı

Abone ol

Briegel’le İstanbul’da masaya oturan Sivasspor Yönetimi, tecrübeli hocayla 1 yıllık prensip anlaşmasına vardı. Son pürüzler giderildiğinde resmi sözleşme imzalanacak.

Werner Lorant’ın takımdan ayrılacağını açıklamasıyla teknik direktör arayışlarına geçen ve bir süredir Hans Peter Briegel’le temas kuran Sivasspor, tecrübeli çalıştırıcıyla 1 yıllık prensip anlaşmasına vardı. Önceki gece Briegel’i İstanbul’a getirden Kırmızı-Beyazlı yöneticiler, saatler süren görüşmeler sonrasında Alman hocayı ikna etti. Ancak tarafların arasında ufak-tefek pürüzler olduğu, bunların giderilmesi halinde resmi sözleşme imzalanacağı öğrenildi. Yiğidolar’dan gelen teklif üzerine Arnavutluk Milli Takımı ile olan mukavelesini uzatmayan Briegel, bir dönem Beşiktaş ve Trabzonspor’u da çalıştırmış fakat başarılı olamayınca iki takımdan da gönderilmişti. Alman hocanın, Sivasspor’un başına geçtikten sonra kadroda revizyona gitmeyi düşündüğü iletildi.

Diğer Haberler
Samsunspor kongre yolunda
Seneye İkinci Lig A Kategorisi’nde mücadele edecek olan Samsunspor’da olağanüstü kongre kararı alındı. Basın sözcüsü Mazhar Başoğlu, değerlendirmeler sonunda Süper Lig’e dönebimek için kongrenin şart olduğuna kanaat getirdiklerini söyledi. Başoğlu, “3 Haziran’da yapılacak kongrede çoğunluk sağlanamazsa, 10 Haziran’da çoğunluğa bakılmaksızın kongre gerçekleşecek. Mali yapıda radikal kararlar almak zorundayız” dedi.

Burhan’a teklif yağıyor
İkinci Lig A Kategorisi’ne düşen Diyarbakırspor’un 20 yaşındaki yıldızı Burhan Eşer, birçok takımdan teklif aldığını dile getirdi. İskoçya ile 19 Mayıs’ta deplasmanda oynanacak özel maç için Ümit Milli Takım kadrosunda bulunan Burhan, “Menacerler aracılığıyla Galatasaray, Beşiktaş ve Gençlerbirliği’nden transfer teklifi geldi. Beni bugünlere Diyarbakırspor getirdi ve 2010 yılına kadar sözleşmem var. Kulübümün çıkarları doğrultusunda karar vereceğim” ifadesini kullandı.

Herşeye rağmen Malatya!
Dramatik bir şekilde Süper Lig’e veda eden Malatyaspor’da pes etmek yok! Olağanüstü kongreye gideceklerini ama kulübün başında kalmaya devam edeceğini açıklayan Başkan Hikmet Tanrıverdi’ye ilk destek, takım kaptanı Mert Korkmaz’dan geldi... Tecrübeli futbolcu, sözleşmesi sona ermesine rağmen tercihinin kesinlikle Sarı-Kırmızılı ekipten yana olduğunu ifade edip, “Yönetimden alacağım cevaba göre transferdeki yönümü belirleyeceğim. Tercihim Malatyaspor” dedi.

..Ve Gençler ava başladı!
Başkanlığa yeniden seçildikten sonra transfer çalışmalarını bizzat yürüten Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın gündeminde yine gelecek vaadeden oyuncular var... Kırmızı-Siyahlılar, bu sezon gösterdikleri performansla gözdolduran İzmirsporlu iki futbolcu; Koray (19) ile Tolga’ya (22) talip oldu. Başkent temsilcisinin menacerler aracılığıyla İzmirli yöneticilere haber gönderdiği öğrenilirken, Ege ekibinin başkanı Metin Akpınar, iyi bir teklif gelmesi halinde transfere onay vereceklerini açıkladı.

Ankaraspor Giray Bulak ile yollarını ayırdı
Ankaraspor teknik direktör Giray Bulak ile yollarını ayırdı. Mavi-beyazlı yönetim tecrübeli teknik adamla akşam saatlerinde yaptığı toplantıda anlaşma sağlayamadı ve Bulak ile devam etmeme kararı aldı. Başkent ekibinde ligin ikinci yarısında göreve başlayan ve sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan Bulak´ın yerine gelecek teknik direktörün isminin önümüzdeki hafta netlik kazanacağı bildirildi. Bu arada, Ankarasapor yönetimi, kadro dışı bırakılan Murat Erdoğan, Hasan Yiğit ve Ahmet Yıldırım´ı gönderme kararı aldı.

Vestel’de yaprak dökümü...
Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmayı hedefleyen Vestel Manisaspor’da ‘operasyon’ başladı! Kırmızı-Beyazlı yönetim, bu çerçevede 7 futbolcuyla yollarını ayırdı. İdari menacer Mustafa Turgat, teknik heyetle görüştükten sonra; Zafer Demiray ve D’Haene ile sözleşme yenilemeyeceklerini, Yılmaz Özlem’e bonservisinin verildiğini, kaleci Göksel ile Yunus’un satış listesine konulduğunu, Kenan’ın kiralık verilmesinin düşünüldüğünü ve Beşiktaş’tan kiralık gelen Sinan’ın gönderildiğini bildirdi. Öte yandan Galatasaray’dan kiralanan Arda ve Zafer’in de Vestel’e geri çağrıldığı kaydedildi.

FANATİK