BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Son Harekat Kod Adı: Yahuda

Erdal Sarızeybek "Zap harekatı , yapılacak son harekatın ayak sesi olmuştur."

Abone ol

Emekli Albay Erdal Sarızeybek :

“Zap harekatı , yapılacak son harekatın ayak sesi olmuştur!

 

kitabı ile gündem yaratan emekli Albay Erdal Sarızeybek SON HAREKÂT, KOD ADI YAHUDA! İsimli kitabında Zap'ın stratejik bir hedef olmadığını, sırada Hakurk olduğunu ve sonra ki hedefleri de içine alacak bir Son Harekatın'ın başlayacağını, iddia etii.

 

Türk Silahlı Kuvvetlerinin 16 Aralık'tan bu yana yapmış olduğu hava harekâtının asıl hedefleri olan ZAP, AVAŞİN, BASYAN, HAKURK ve KANDİL terörist kamplarını askeri açısından değerlendiren Sarızeybek, 'PKK artık bizim için önemini kaybetmiştir. Son Harekâtın hedefleri çok farklı olacaktır.''dedi.

 

“PKK ikiye bölünmüş durumda bir gurup: Barzani içinde İkinci gurup: Radikal eski PKK, ABD ve İsrail, anlık istihbarat ve müşterek operasyon masalıyla bu radikal gurubu Barzani’ye süpürmemizi istiyorlar. Bundan sonra büyük kürdistan projesini PKK değil Barzani yapacak “

 

“ABD, anlık istihbarat ve PKK müşterek düşman, söylemleri ile Türkiye'ye yeni bir ihanet senaryosu çiziyor. Bu senaryonun baş mimarı israil'dir. Barzani'dir. Bu senaryoya destek veren her yetkili düşmanla işbirliği yapıyor, demektir. Hukuk dilinde bu işbirliği ihanet demektir. Bu ihanete kim dur diyecek!'' şeklinde konuşan Sarızeybek, Türkiye'nin bir dönüm noktasında olduğunu, herkesin içinde bulunduğumuz tehlikeyi artık görmesi gerektiğini, ifade etti.

 

Son kitabı SON HAREKAT, KOD ADI YAHUDA'da İran'la ilgili yaşadıkları olaylara da yer veren emekli Albay Sarızeybek, bir avuç Mehmetçikle İran'a nasıl gizlice gittiklerini ve oradaki PKK kamplarını nasıl vurduklarını, şehitlerin intikamını nasıl almış olduklarını da anlatıyor.

 

Askeri ve siyasi yetkililere çok önemli mesajlar ileten Sarızeybek'in bu kitabı çok konuşulacağa benziyor

 

İşte kitaptan kısa bir not:

 

“Şemdinli Yüksekova sınırında Şehidan Dağ var.

Bu dağın İran tarafında Osman Paşa'nın vurmak isteyip da Demirel'in engellediği JERMA kampı var Jerma kampını Şemdinli’ye KRALIN KIZI VE DUMANLI DAĞ üzerinden açılır.

Bu iki noktada PKK'nın gümrük noktaları var. O zamanlar Osman Öcalan yönetiyordu.

 

Bu kamplardan gelip 30 Ağutos 1992'de ALAN karakolumuz vurdu teröristler, 19 şehit verdik.

 

Devlet İran'a tavır almadı. Operasyona izin vermedi.

Biz de bir avuç Mehmetçik ve polis özel harekat ile gizlice İran sınırnı aşıp bu iki PKK kampını vurup döndük. O sırada çıkan çatışmada 2 yaralımız olmuştu PKK’dan 15- 20 terörist ölmüştü”