BIST 9.976
DOLAR 34,07
EURO 38,07
ALTIN 2.833,95
HABER /  DÜNYA

Somali'ye yardım tam gaz devam ediyor

Mersin'de bir firma Somali'ye gönderilmek üzere 50 ton meyve suyunu Türk Kızılayına teslim etti.

Abone ol

Kampanyaya destek veren meyve suyu şirketi yönetim kurulu başkanı Şahin Öder, iki konteyner meyve suyunun teslimi sırasında yaptığı açıklamada, kuraklıktan dolayı açlık ve sefalet çeken Somali'ye duyarsız kalmayarak yardım yapmaya karar verdiklerini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan kampanya kapsamında Türkiye'nin Somali'ye ciddi anlamda destek verdiğine işaret eden Öder, ''Türkiye bu tür konularda oldukça duyarlı. Orada yaşananların yarın bizim başımıza gelmeyeceğine kimse garanti veremez. Herkesin karınca kararınca yardım etmesi lazım. Biz bu tür yardımları Libya ile başlattık. Daha önce iki konteyner süt gönderdik. Bugün de Somali'ye gönderilmek üzere iki konteyner meyve suyunu Türk Kızılayına teslim ediyoruz. Bu tür yardımları devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız'' dedi.

Teslim ettikleri 50 tonluk meyve suyunun özel hazırlandığını ifade eden Öder, ''Vitamin değeri yüksek ve vücut direncini artırıcı özelliğe sahip 216 bin paketten oluşan nar suyu ile özellikle çocuklara faydalı olmayı amaçladık'' dedi.

Öder, daha sonra 2 konteynerden oluşan yardım malzemesini Türk Kızılayı Akdeniz Bölge Afet Yönetim Merkezi Bölge Müdürü Günay Savaşlı'ya teslim etti.