BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Sokak kedisiyle çiftleşirse

Bakımlı bir kedi sokak kedisiyle çiftleşirse ne olur? Kedi sahibi nasıl bir tepki verir? İşte Mersin'de yaşanmış bir örnek..

Abone ol Mersin'de Siyam cinsi kedi, ''sokak kedisiyle çiftleşip gebe kaldığı'' gerekçesiyle evden atıldı. Bir veteriner tarafından Mersin Hayvan Dostları Derneğine ulaştırılan kedi, dünyaya getirdiği 4 yavrudan ikisini kaybetti.

Dernek Başkanı Nilgün Derviş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 yaşında olduğu tahmin edilen ''Maviş''in kentte faaliyet gösteren bir hayvan kliniğinde görevli veteriner Rahmi Mazlum tarafından kendilerine ulaştırıldığını söyledi.

Kedinin söz konusu kliniğe ismi açıklanmayan bir kişi tarafından getirildiğini anlatan Derviş, ''Veterinerimiz, kediyi getiren kişiye, 'bu bakımlı ve cins bir kediyi neden terk ediyorsunuz?' diye sormuş, yanıt olarak ise, 'sokak kedisiyle çiftleşti. Irkının özelliklerini taşımayan yavrular doğuracak. Artık ona bakmak istemiyoruz' yanıtını almış'' dedi.

''Maviş''in dernekte yavruladığını belirten Derviş, ancak doğumdan kısa bir süre sonra 4 yavrudan 2'sini kaybettiklerini bildirdi. Fiyatı yaklaşık 500 YTL civarında olan kedinin dernekte 2 yavrusuyla birlikte yaşadığını vurgulayan Derviş, şöyle konuştu:

''Ev hayatına alışan bir kedi, sokakta çok fazla yaşayamaz. Bu nedenle evde beslenen kedilerin kesinlikle sokağa terk edilmemesi gerek. Maviş zamanında bize ulaştırılmamış olsaydı, karnındaki yavrularıyla birlikte ölebilirdi.''