ultrAslan Genel Koordinatörü Oğuz Atay, Türkiye'nin gündemine oturan koreografinin maliyetini açıkladı.
Abone olTürkiye'nin gündemine oturan koreografinin mimarı ultrAslan Genel Koordinatörü Oğuz Atay, Akşam Gazetesi'ne röportaj verdi. O karografinin 27 bin TL'ye mal olduğunu açıklandı.
Galatasara Başkanı Ünal Aysal'ın, "Ben böyle bir şey yapsam camia arkamda durmazdı” değerlendirmesini ise, "Bizim DNA'mızda böyle şeyler yok. Takımın şike yaptığını bilsek sokağa çıkacak yüzümüz olmaz" şeklinde değerlendiren Altay, sarı-kırmızılı yönetimi TFF seçiminde Bursaspor gibi dik durmadığı için eleştirdi.
İŞTE OĞUZ ALTAY'IN RÖPORTAJINDAN PASAJLAR:
"17 Şubat'ta oynadığımız Mersin İY. maçından sonra bu koreografiye karar verdik. Önce kafamızda canlandırıp, kafamızda oynattık, baktık oluyor. Daha önce Kadıköy'de 3 boyutlu yaptılar ama rezil oldular. Biz Basel'den ilham aldık. Onlarınki müthişti. Sonra genç kardeşlerimiz ultrAUNİ ile toplantı yaptık. Proesyonel dağcılar geldi. 3 km halat kullanıldı. Stadın tepesinde kedi yolu dediğimiz yer var, 60-65 metre yüksekliğinde halatların oraya asılması gerekiyordu. ultrAUNİ'deki mimarlık okuyan, mühendislik okuyan, grafik okuyan arkadaşlarla milimetrik hesaplar yaptık. Stadın teknik ekibiyle koordineli olarak 4 gün çalıştık. Aynı hafta hem basketbolda Anadolu Efes'le Eurolig maçı hem de Beşiktaş derbisi olduğu için iki maça da ayrı koreografi hazırlamak kolay bir iş değildi
" 27 BİN TL'YE MAL OLDU "
Arkadaşlarmız 1 hafta statta yatıp kalktılar. Tam anlamıyla onlar için hücre cezası gibiydi. 140 kişi çalıştı. 4 vardiya 35'li 4 grup olarak. 24 saat dolu dolu 3.5 gün sürdü. Müzik bile özel seçildi. Ne olsun ne olsun diye düşünürken Rafet arkadaşımızın (Rafet Karanfil) telefonu Cesur Yürek müziğiyle çaldı. Göz göze geldik, 'işte bu' dedim. Cesur yürekli hocamıza, cesur yürekli taraftarımıza bu müzik yakışırdı. Araya girip "Peki maliyeti ne oldu bu koreografinin” dediğimizde "Parası önemli mi o kadar. Finansörü benim. Ben verdim. Sorun yok” diyor. "Merak ettim” diye ısrar edince "27 bin TL" HOCAM GEL TARİHE GEÇ "Zamanlama çok önemliydi. Takım sahaya çıktığında yapsak İstiklal Marşı okunurken her şey olup bitecekti. Onun için maç öncesi hocayı aradım, 'Hocam detay veremem ama güzel bir şey var. Bir ilki yapacağız. Sen de ilke imza at maçtan 5 dakika önce sahaya gel' dedim. Sağolsun kırmadı. Çünkü her şey benim işaretimle başlayacaktı. Fatih Terim daha portresi çıkmadan zemindeki koreografiyi görünce 'Muhteşem' dedi. 'Daha bitmedi' dedim.
"İNŞALLAH YAPACAĞIZ”
"Elimi omzuna attım ve 'Hocam bu sırtındaki el ultrAslan ve G.Saray taraftarının eli. Bu el her zaman senin arkanda olacak' dedim hoca o an titriyordu, onu çok net hissettim. 'Böyle bir şey kimseye nasip olmaz kıymetini bil. Müziği bile özel seçtik senin gibi cesur yüreğe bu yakışırdı' deyince teşekkür etti. Tüm koreografiyi görünce sadece 'Dehşet' dedi. 'Burada olduğu gibi Şampiyonlar Ligi'ne inanıyoruz' deyince 'İnşallah ben de biliyorum ve yapacağız' dedi."Aslında her şey 1986 yılında 14 senelik şampiyonluk hasretinin ardından başladı. O sene Ali Sami Yen'de oynanan Eskişehir maçında kapalıya, "Yetmez bize bir kupa artık hedef Avrupa” yazılı bir pankart asmıştık. O hedeften sonra UEFA şampiyonluğu gördük. Şimdi de hedefimiz belli."
ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE...
"Görevimiz tribünde taraftara 3'lü çektirmek değil. Biz daha büyük düşünüyoruz. Şimdiden Şampiyonlar Ligi'nde yapacağımız koreografilerinin hazırlıklarına başladık. Görsel şovda kimse bizimle kıyaslanamaz. Diğerleri okyanusta damla. Rakip tanımıyoruz. Koreografinin geri dönüşleri bizi gururlandırdı. Yönetimden Abdurrahim Albayrak, Sedat Doğan aradı. Rakiplerden tebrik edenler var ama intihar pozisyonları daha çok."