BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  POLİTİKA

Şok istifanın asıl nedeni

İlk İnternethaber yazdı ve istifacı Durak doğruladı. İşte AK Parti'deki istifa depreminin asıl gerekçesi;

Abone ol

İNTERNETHABER

Adana'da günlerdir devam eden "Aytaç Durak istifa edecek" söylentileri bugün doğrulandı. Durak'ın istifa ettiği haberi ilk olarak yine Durak ailesine ait olan Çukurova TV'den "son dakika" haberiyle duyruldu.

Adana'da işler yerel seçimler öncesi iyice karıştı. AK Parti İl Teşkilatı'nda seçimler öncesi yaşanan istifalar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ı da istifaya götürdü. Durak'ın istifa haberi ilk olarak kendi ailesine ait olan Çukurova TV'den duyruldu. Durak'ın haberi "son dakika" haberiyle ekranlara taşınırken, istifa dilekçesi de genel merkeze ulaştırıldı.

Aytaç Durak, Erdoğan'a gönderdiği istifa
dilekçesinde "inşallah güveninize layık
olmuşumdur" dedi...


DURAK'IN İSTİFA GEREKÇESİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'la AK Parti Genel Merkezi arasındaki gerilim CHP'li Kılıçdaroğlu'nun iddiaları ve adaylık için yapılacak teşkilat yoklaması (temayül) yoklamasıyla açıldı. Bu konuda tatminkar bir açıklama bekleyen AK Parti'nin, Durak'a il teşkilatı aracılığıyla çeşitli uyarılar gönderdiği ve adayında temayül yoklamasıyla yapılacağını ilettiği de bize gelen haberler arasında. Durak'ın istifa gerekçesini önümüzdeki günlerde düzenleyeceği bir basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

Durak, gönderdiği açıklama da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan 5 yıl önce bir dönem için aday olmak istediğini belirtti. Başbakan Erdoğan'ın da bunu uygun gördüğünü belirten Durak, "Sayın Başbakan'la 5 yıl birlikte hizmet ettik. Süre bitti, o da serbest biz de serbestiz. Kendisine teşekkür ettim" dedi. Durak, istifa yazısını Başbakan Erdoğan'a gönderdiğini, istifasıyla ilgili gerekçeleri daha sonra açıklayacağını bildirdi.

İNTERNETHABER DUYURDU DURAK DOĞRULADI

Aytaç Durak, istifasının gerçek
nedeni "temayül" tepkisi.. Durak,
"Bu Adana halkına hakarettir"
dedi.


AK Parti'de yaşanan şok istifayla ilgili olarak İnternethaber'in yazdığı, "temayül tepkisi" haberini Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da doğruladı.

Türkiye Belediyeler Birliği ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak istifası ile ilgili olarak, "Görevini halktan aldığı destekle sürdüren ve belediyecilikte markalaşan bir insana, öncelikle o insana yıllardır destek veren Adana halkına hakarettir" dedi.

Durak, yazılı açıklamasında, istifa gerekçesini daha sonra açıklayacağını belirtmesine rağmen, bazı yakıştırma haberlerin yapıldığını, kamuoyunun doğru bilgilenmesi açısından istifa gerekçelerinden birisini açıklama ihtiyacı duyduğunu ifade etti.

ADANA'YA  HAKARETTİR

Her seçim partiler üstü oyu kanıtlanmış bir belediye başkanı olarak ülke genelinde mensubu olduğu Anatavan Partisi'nin kötü bir sonuç almasına rağmen,  Adana halkı bitişik sandıkta çok büyük bir farkla Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tercihini kendisinden yana kullanıldığını söyleyen Durak, "300 partili ile temayül yoklaması yaptıktan sonra adaylık konusunu değerlendireceğiz' demek öncelikle o insana yıllardır oylarıyla destek veren Adana halkına hakarettir. Böyle bir tutum ve yaklaşımı şahsım ve hemşehrilerim adına kabul etmem söz konusu olamazdı." dedi.