BIST 8.685
DOLAR 34,27
EURO 37,16
ALTIN 3.003,69

Soğuk algınlığını evde tedavi et

Soğuk algınlığını evde tedavi et

Soğuk havalar yüzünden kış mevsiminde kolaylıkla hasta olabiliyoruz. çoğu kez bu hastalıkları doktora gitmeden evde tedavi etmek mümkün. tabii nasıl tedavi edeceğimizi bilirsek...

Soğuk algınlığını evde tedavi et

Soğuk havalar yüzünden kış mevsiminde kolaylıkla hasta olabiliyoruz. Çoğu kez bu hastalıkları doktora gitmeden evde tedavi etmek mümkün. Tabii nasıl tedavi edeceğimizi bilirsek...

Soğuk algınlığını evde tedavi et

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği için C vitamininden zengin besinleri, günde en az 2 kez birer porsiyon, hatta daha fazla tüketin. Domates de içeriğindeki likopen sayesinde bağışıklık sisteminin virüslerle savaşmasına yardımcı oluyor. Bu nedenle günde bir bardak domates suyu için: 100 ml domates suyunu 1 adet greyfurt suyu ile karıştırın. Limon suyu, ketçap ve karabiber ile tatlandırın.

Soğuk algınlığını evde tedavi et

İçeriğinde bulunan pek çok madde sayesinde virüslerle savaşarak soğuk algınlığına iyi gelen meyan kökünün gücünden faydalanın. Bu şifalı bitkiyi kapsül şeklinde veya sıvı halde, örneğin çay olarak tüketebilirsiniz. Ancak günde 2 fincandan fazla da tüketmeyin.
Bağışıklık sisteminizin virüslerle savaşabilmesi için eşofmanlarınızı giyin, başınızın üzerine yünlü bir şapka geçirin. Bacaklarınızı, içinde sıcak su bulunan leğenin içine daldırın. Sırtınıza, sıcak su torbası yerleştirin. Balla karıştırdığınız ıhlamur çayını da afiyetle için. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra yatağa uzanarak dinlenin. Virüslerin boğazınızdan temizlenmesi için günde 3-4 kez gargara yapmayı da ihmal etmeyin.

Soğuk algınlığını evde tedavi et

Tüm randevularınızı iptal edip evinizde dinlenin. Mümkünse işyerinizden bir veya iki gün izin alın. Gevşeme egzersizi de bağışıklık sisteminize destek olacak: Sırtüstü uzanın, bacaklarınızı hafifçe her iki yana doğru açın. Kollarınızı vücudunuzdan uzaklaştırın ve avuçlarınızı yukarıya doğru uzatın. Vücudunuzun tüm bölümlerini aşağıdan yukarıya doğru gerin ve bu pozisyonda 5 saniye boyunca kaldıktan sonra gevşeyin.