BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56

Sofranızdaki bu ürünlere dikkat!

Sofranızdaki bu ürünlere dikkat!

Fırat üniversitesi fen fakültesi kimya bölümü'nden prof. dr. mehmet yaman, renkli işlemeli tabaklarda asitli ve tuzlu gıdaların uzun süre bekletilmesi halinde, bu mutfak gereçlerinin kurşun ve kadmiyum açısından tehlikeli olduklarını belirtiyor. gıda mühendisi sedat kuru da tahta mutfak...

Sofranızdaki bu ürünlere dikkat!

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Yaman, renkli işlemeli tabaklarda asitli ve tuzlu gıdaların uzun süre bekletilmesi halinde, bu mutfak gereçlerinin kurşun ve kadmiyum açısından tehlikeli olduklarını belirtiyor. Gıda mühendisi Sedat Kuru da tahta mutfak malzemelerinin bulaşık makinesine atılmamasını söylüyor.

Sofranızdaki bu ürünlere dikkat!

Porselen tabaklar, teflon tavalar ve tahta gereçler evlerden eksik edilmeyen, yemek yaparken yokluğunun hissedildiği mutfak malzemeleridir. Bu ürünlerin kullanımı esnasında yapılan birtakım yanlışlar sağlığımıza ciddi zararlar veriyor.

Sofranızdaki bu ürünlere dikkat!

Fırat Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü'nden Prof. Dr. Mehmet Yaman, renkli işlemeli tabaklarda salçalı yemek gibi asidik ve turşuya benzer tuzlu gıdaların uzun süre bekletilmesi halinde bu mutfak malzemelerinin kurşun ve kadmiyum yönünden tehlikeli olduklarını belirtiyor.

Sofranızdaki bu ürünlere dikkat!

Prof. Dr. Mehmet Yaman, çatal kaşıkların genellikle paslanmaz çelikten yapıldığını belirtiyor. Bazılarının da gümüş kaplama olduğunu dile getiren Yaman, daha ucuz bazı türlerde ise paslanmaz olmayan yumuşak çelikten bir metal üstüne sırasıyla krom, bakır, nikel ve krom kaplandığını aktarıyor. Yaman, bu türdeki kaplamalı bir kabın çizilmesi ve asidik veya tuzlu gıdalarla uzun süre teması halinde risk oluşturduğunu belirtiyor.