BIST 10.852
DOLAR 32,66
EURO 35,44
ALTIN 2.511,53
HABER /  GÜNCEL

Sniperci iki kafadar serbest kaldı

İzmir'de havalı tüfekle yoldan geçen kişilere ateş ederek yaralayan 2 çocuk serbest kaldı.

Abone ol

İzmir'in Basmane semtinde, havalı tüfekle yoldan geçen kişilere ateş ederek yaraladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 16 yaşındaki 2 çocuktan biri savcılık tarafından, diğeri de sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu sonucu yakalanan H.B. (16) ve O.B'nin (16), İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nda ifadeleri alındı. O.B. savcılık tarafından serbest bırakıldı. Tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilen H.B. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Zanlıların ifadelerinde, ''direği nişan alarak deneme atışı yaptıklarını, yaralanan kişileri hedef almadıklarını'' söyledikleri öğrenildi.

OLAY
Basmane Fevzipaşa Bulvarı'nda, 5 gün içerisinde, Şenay Şengül (71), Refik Zeytinci (64) ve Berat Özkay (41), nereden atıldığı belli olmayan ve vücutlarına isabet eden bilyelerle yaralanmıştı. Çevredeki iş yerlerinin güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek, yaralanmaların aynı yönden atılan bilye ile gerçekleştiğini tespit eden Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin incelemesi sonucu, olay yeri yakınındaki bir pasajda av malzemesi satan iş yerinde çalışan H.B'yi (16) yakalamıştı.

H.B'nin, kendini ziyarete gelen arkadaşı O.B. ile iddialaşmaları üzerine ve macera amacıyla, 1 hafta içerisinde çok sayıda kişiyi hedef alarak iş yerinin havalandırma penceresinden havalı tüfekle ateş ettiklerini, bilyelerin insanlara zarar verebileceğini tahmin etmediklerini söylediği öne sürülmüştü. (AA)