BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Skoda Türkiye'de hedefi büyüttü!

Skoda Türkiye Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu, Skoda'nın Türkiye hedeflerini açıkladı

Abone ol

Skoda Türkiye Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu, Türk otomobil pazarında 2015 yılında yaklaşık 2,5 ila 3 arasında bir pazar payına ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Frankfurt Otomobil Fuarı'nda Skoda'nın yeni kompakt model ve diğer yeni ürünleri dinamik gelişiminin bir garantisi olarak gördüğünü ve bu hıza ayak uydurmak için ortalama altı ayda bir yeni model yapacağını kaydetti.

Fuarda, konsept gösterimi yapılan Mission L modelinin Skoda'nın yeni amblemi ile üretilen ilk model olduğunu dile getiren Kadirbeyoğlu, Mission L modelinin şu anda konsept olarak fuarda sergilenmesine rağmen seri üretiminin çok yakın bir model olduğunu söyledi.

YÜZDE 54 BÜYÜDÜ

Skoda'nın Türkiye'de yüzde 1,3'lük bir pazar payına sahip olduğunu, Ağustos ayı sonu itibariyle Türkiye'de binek otomobil pazarında yüzde 37'lik bir büyüme olduğunu ifade eden Kadirbeyoğlu, Türkiye'de Skoda'nın pazardan daha fazla, yüzde 54 oranında büyüdüğünü söyledi.

HEDEF BÜYÜK

Kadirbeyoğlu, bu yıl tedarikte sıkıntı yaşadıklarını, bu sıkıntıyı yaşamamaları durumunda daha fazla otomobil satabileceklerini belirterek, "Şu ana kadar yaklaşık 5 bin araç sattık. Ürün olsaydı bir 5 bin araç daha satabilirdik. Bizim hedefimiz Türk otomobil pazarında 2015 yılında yaklaşık 2,5 ila 3 arasında bir pazar payına ulaşmak. Bu, Skoda ile görüştüğümüz ve üzerinde hem fikir olduğumuz bir konu. Bu, fiyat ve tedarik olarak desteklenmesi gereken bir konu" dedi.

Skoda, Frankfurt Otomobil Fuarı'nda markanın 6. model serisi olacak kompakt sedan modelinin üretime yakın çizgilerine sahip Mission L'nin dünya prömiyerini gerçekleştirdi.

Yakın gelecekte seri üretimine başlanacak kompakt sedan modelinin tasarımına yakın bir görüntüye sahip konsept araç, Skoda'nın ''model atağı''nın da sembolü olacak.