BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  SPOR

Skibbe 2 transfer istedi

Galatasaray genç alman Michael Skibbe'ye emanet. Resmi imzayı atan Skibbe Galatasaray'a övgüler yağdırdı.

Abone ol

Galatasaray'da Michael Skibbe dönemi başladı. Alman hoca 1+1 yıllığına resmi sözleşme imzaladı. Ümit Davala da yardımcılığını yapacak.

Adnan Sezgin ile birlikte kameraların karşısına geçen Skibbe, Servet Arda ve Topal gibi oyuncuların kendisini heyecanlandırdığını söyledi. Alman hoca santrafor ve savunmaya futbolcu istedi.

Yönetici Adnan Sezgin Arda'ya resmi teklifin gelmediğini sözlerine ekledi. Kartalspor'dan Yaser ve Rize'den Ferdi dışında kimseyi almadıklarını duyurdu.

Galatasaray'da olmaktan onur duydu. Skibbe törende şunları söyledi:

"Ocak başından mart başına kadar iyi bir performans gösterdik. Arda, Servet ve Mehmet topal gibi beni heyecanlandıran oyuncular var. Bu takımda olmaktan onur duyuyorum. Meslektaşım Ümit Davala da çok iyi bir Galatasaraylı.

TECRÜBELİ VE GENÇ BİR TAKIMIMIZ VAR

Tecrübeli ve genç oyunculardan kuruluyuz.. Çok iyi bir takım var. Hakan Şükür'ün kontratı bitti. Kendisinin çok iyi bir kariyeri var. İlk amacımız şampiyonlar ligine katılmaktır. Şampiyonlar liginde en büyüklerle aynı düzeyde olmak istiyoruz.

SANTRAFOR VE SAVUNMACI İSTEDİ

Takımımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Hedeflerimizi genişletmemiz için. Hakan Şükür'ün yerine oyuncu düşünüyoruz. Defansif bölgeye takviye yapmak istiyoruz. Yeteneklerin yanında daha tecrübeli oyuncular olabilir.

LİNCOLN VE ARDA'YI ÖVDÜ 

Lincoln iyi bir futbolcu. Bundesliga'da çok iyi işler yaptı. Şu anki yaşı itibariyle takım liderliğine vasıflı futbolcu. Önümüzdeki sezon bizim için çok önemli bir futbolcu olacak. Burada olmasından dolayı çok mutluyuz. 
Çok iyi bir yetenek. Avrupa şampiyonasında performansıyla dikkat çekiyor. Önümüzdeki seneler için çok iyi bir rol üstlenecek.

Defansif olarak Türk milli takımını temsil ediyoruz. Servet enternasyonel seviyede bir oyuncu. Servet’in yanındaki oyuncular biraz daha az tecrübeliler. Onları daha iyi seviyeye getireceğiz."

BENİM İÇİN İYİ BİR SINAV

Galatasaray'da hoca olmak benim için çok iyi bir sınav. İsteğim yeni yıldızlar kazandırmak. Almanya'da Galatasaray'ın altyapısı konuşuluyor.  Kadroda Galatasaray'ın altyapısında futbolcu var. Aynı şekilde devam ettirmek istiyorum.

HEYECANLIYIM

En büyük tecrübelerimi Galatasaray ile oynadığım maçlarda aldım. En iyi netice almak için araştırmak yapmak zorundasınız. O yüzden Galatasaray'ı iyi araştırdım ve heyecanlıyım. Bu benim yurtdışında ilk görevim. çok heyecanlıyım ve sevinçliyim. Yeni bir kulüpte olmam iyi bir sınav. Önemli olan hep beraber bu başarıyı sağlamak.

DAVALA YUVAYA DÖNDÜ

Yeniden yuvaya dönen Ümit Davala'nın da heyecanlı olduğu gözlerden kaçmadı. Törende Skibbe'nin tercümanlığını da yapan Davala, şunları söyledi:

"Futbolcu olarak 7 yıl görev yaptım. Tecrübelerimi Skibbe'ye aktarmak tek hedefim. Aynı futbolculuk yıllarında olduğu şampiyon olmak istiyorum. Zaten buna alışığız. Teklifi beklemiyordum. Milli takım hocalığım vardı. Bugün konuştuk va anlaştık."