BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  GÜNCEL

Siz siz olun bunları yapmayın

İş başvurusuna gideceklere önemli uyarılar. Hüsrana uğrayabilirsiniz.

Abone ol

İş aramak zorlu bir süreç. Başvurular daha bir önemli.. Usulünü kaidesini bilmeden yapılan iş başvurusu görüşmeleri hüsranla sonuçlanıyor.

Yenibiris.com Editörü Didem Tekin, iş arayanların en sık yaptığı hataları derledi. 

Çok iyi derecede İngilizce biliyorum

Öz geçmişteki yabancı dil bilgisi kısmına ''çok iyi derecede İngilizce biliyorum'' diye yazanların önemli bir kısmının, görüşme İngilizce olarak devam etmeye başladığında soğuk terler döküyorlar. Sadece okuduğunu anlamak çok iyi İngilizce bilindiği anlamına gelmez.

Kazanova23@.... uzantılı e posta isimleri

Peki e-posta adresinin, aynı zamanda adayı tanımanın yollarından biri olduğunun kaç kişi farkında? İş başvurusunda bulunan adayların kurtkedisi@...net, mavigozlu@...com, deliyurek@...com, kazanova23@...net gibi e-posta adreslerine sahip olması ne kadar ciddiye alınabilir?"

Kahve alayım şekerli olsun

''Adayı rahatlatmak için havadan, trafikten bahis açıp bir iki dakika sohbet edilmesi doğal. Ancak bu durumdan cesaret alıp durumu abartanların işe alımda şansı fazla değil. Koltuğa iyice gömülerek bacak bacak üstüne atan, nezaketen sorulmuş 'bir şey içer misiniz?' sorusuna umursamaz tavırla 'ben bir kahve alayım, şekerli olsun' şeklinde gelen cevaplar düşündürücü... İşveren, adayın put gibi oturmasını beklemiyor ama işe biraz saygılı olmak gerek.''