BIST 9.577
DOLAR 33,99
EURO 37,84
ALTIN 2.821,11
HABER /  GÜNCEL

Siyasileri dolandıran adamın oğlu belediye tesisinde...

Tansu Çiller ve Süleyman Demirel gibi isimler başta olmak üzere pek çok ünlüyü dolandıran Selçuk Parsadan'ın oğlu Hakan Parsadan kimsesizlerin kaldığı belediye tesislerinde yaşıyor.

Abone ol

Selçuk Parsadan'ın oğlu; eski basketbolcu Hakan Parsadan, babasının ölümünün ardından düştüğü maddi zorluk sonrasında, evsizlerin ve kimsesizlerin sığındığı Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde kalıyor.

Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde 18’i kadın toplam 392 evsiz ile birlikte, soğuyan havalarl sbeebiyle sığınan Hakan Parsadan, 3 yıldır sokaklarda yaşam savaşı verdiğini anlattı.

EVSİZLER SOĞUKTAN KORUNMAK İÇİN ORAYA SIĞINIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri tarafından sokaklardan toplanan evsizler, soğuk havadan korunmaları için spor salonunda ağırlanmaya başlandı.
Sağlık kontrolleri ve kişisel bakımları yapılan evsizlerin giyecek ihtiyaçları da karşılandı. 

"YILLARDIR PARKLARDA, ATM'LERDE, SOKAKLARDA YAŞIYORUM"

Al Jazeera Türk'ün haberine göre, ailesini, işini ve varlığını kaybettiğini ifade eden Parsadan, "Bütün Türkiye hikayemizi biliyor. Basketbolcuydum ve 8-10 sene milli takımda oynadım. Birtakım terslikler oldu mesleğimi bıraktım. Basketbola da geri dönmek istemiyorum. Yıllardır parklarda, ATM'lerde sokaklarda yaşıyorum. Sokaklarda çok sıkıntılar yaşadım. Çok iş istedim ama olmuyor. Şu anda buradayım. Çevremiz çok yüksek ama insanlar öyle bir hale gelmiş ki kendilerinden başka kimseyi tanımıyorlar. Babam ölmeden önce peşinden ayrılmayan dostlar bana telefonu açmadı. Kızkardeşim Cansel Parsadan da Türkiye'nin en iyi televizyoncusu ve radyocusudur ama iş bulamıyor" diye konuştu.

selcuk-parsadanin-oglu.jpg

Parsadan, evsizlerin hayatlarının göz önüne alınması gerektiğini vurgulayarak, yetkililerden evsizlere yardım etmelerini istedi.

suleyman-demirel.20141231124210.jpeg
SELÇUK PARSADAN KİMDİR?


Türkiye "baba Parsadan"ı, Tansu Çiller, Süleyman Demirel gibi bir çok ünlü ismi ‘dolandırdı’ haberleri ile tanıdı. Selçuk Parsadan’ın 2006’da vefatı ile birlikte aile dağıldı. 

tansu-ciller.jpg ÇİLLERİ, DEMİREL’İ DOLANDIRDI

Selçuk Parsadan, adından, dönemin Başbakanı Tansu Çiller’i kandırarak aldığı örtülü ödenek parası ile duyurdu. Ancak, yürütülen soruşturma sonrası tek ‘kurban’ın Çiller olmadığı anlaşıldı. Parsadan’ın sinema sanatçısı Perihan Savaş’ın adını kullanarak, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i, Gaziantep Belediye Başkanı Celal Doğan’ı, Adnan Polat’ı de benzer yöntemlerle dolandırdığı ortaya çıktı. Kuşkusuz en yüklü parayı (5,5 milyar lira) örtülü ödenekten aldı.

selcuk-parsadan.jpg 4 YIL HAPİS YATTI, ÇIKTIKTAN 5 SENE SONRA ÖLDÜ

Mayıs 1996’da yakalanan Parsadan, 4 yıl 8 ay tutuklu kaldıktan sonra 19 Şubat 2001’de tahliye edildi. Parsadan tahliye olduktan 5 yıl sonra ise yakalandığı omurilik kanseri sebebiyle yaşamını yitirdi. Parsadan, her ne kadar ‘örtülü ödenek vurgunu’ ile gündeme gelse de aile üyeleriz önemli görevlerde bulundu.

Selçuk Parsadan'ın yargılaması Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.



 


(Selçuk Parsadan görseli Al JazeeraTürk'ün sitesinden alınmıştır)