Türkiye İsmail Cem'in acı haberi ile sarsıldı. Cem siyasetin güvercin sembollerindendi... İşte İsmail Cem;
Abone olSiyasette uzlaşmacı tavırlarıyla ön plana çıkan İsmail Cem, 4 kez bakanlık yaptı. Dışişleri Bakanlığı görevinde en uzun kalan siyasetçi olan Cem, 1940 yılında istanbul'da doğdu.
1959'da İstanbul Robert Koleji bitirdikten sonra 1963'te de Lozan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İsmail Cem, çalışma hayatına 1963 yılında gazeteci olarak başladı. Çeşitli gazetelerde yazı işleri müdürlüğü, genel yayın müdürlüğü yaptı. Gazetecilik mesleğinde TRT genel müdürlüğü'ne kadar yükseldi. 34 yaşında TRT koltuğuna oturan Cem, ses getiren projelere imza attı.
1981'de, Paris Siyasal Bilgiler Enstitüsü'nde siyaset sosyolojisi dalında master yapan Cem, siyaseti kesintiye uğratan 12 eylül darbesinde yurt dışındaydı. Dönüşünde, solda bir parti oluşumu çalışmalarına katıldı.
1987 ve 1991'de SHP'den İstanbul milletvekili olarak meclis'e girdi. 1993'te Demirel'e karşı cumhurbaşkanı adayı oldu, kaybetti. İsmail Cem, 1995 yılında, 50. hükümette kültür bakanlığı yaptı. Sol'daki birleşme arayışlarında hep ön planda oldu.
1995'te DSP'den Kayseri Milletvekili olarak Meclis'e girdi. İsmail Cem, 1997 yılında kurulan 55. ANAP-DSP-DTP hükümetinde dışişleri bakanı olarak görev yaptı. Görevini 56. ve 57. hükümetlerde de devam etirerek bu koltukta en uzun oturan dışişleri bakanlarından biri oldu. 5 yıl süren bakanlığı, Türkiye'nin komşularıyla, özellikle de Yunanistan'la barış dönemi oldu.
Yunan dışişleri bakanı Papandreu ile birlikte 2000 yılında dünyada `yılın devlet adamı ödülü'nü aldı. 2002'de DSP'den ayrıldı; Yeni Türkiye Partisini kurdu. İlk seçimde barajın altında kalınca CHP'ye katıldı.
İsmail Cem, çoğunluğu siyaset ve dış politika üzerine 15 kitap yazdı, 16.'sının da üzerinde çalışıyordu. Fotoğraf çekmeye tutkuluydu, 4 sergi açtı, şiir yazdı.
İsmail cem, kansere yakalandığını 2004'te öğrendi. Türkiye ve Amerika'da tedavi gördü.