BIST 10.487
DOLAR 32,86
EURO 35,13
ALTIN 2.430,24
HABER /  GÜNCEL

Siyasal parti bile durduramaz

AKP Milletvekili Fatma Şahin, "İşte Kadın" adlı panele katıldı. Yaptığı konuşmada sivil toplum kuruluşlarının gücünü vurgulayan Şahin, "Güçlü sivil toplum ve kadın hareketi önünde hiçbir şey duramaz" dedi.

Abone ol

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, ''Güçlü sivil toplum ve güçlü kadın hareketi önünde hiçbir lider ve siyasal parti duramaz'' dedi.

Şahin, Kahramanmaraş Girişimci Kadınlar Kurulunca düzenlenen ''İşte Kadın'' adlı panelde yaptığı konuşmada, kadınların örgütlü olması gerektiğini söyledi.

Kendisinin bölgenin ilk kadın milletvekili olduğunu hatırlatan Şahin, ''Bana hep şunu söylediler: 'doğru zamanda doğru yerde olduğunuz için tesadüfen parlamentoya gittiniz. Ama bunun arkası gelmeyecek' dediler. Biz bunu söyleyenlere bunun arkasının geleceğini gösterdik'' diye konuştu.

Kadınların yaptıkları işle ön plana çıkması gerektiğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

''Örgütlü olmamız gerekiyor. Kadınların birbiriyle olan dayanışması. El ele vermesi ve hedef koyması gerekiyor. Kadın hareketi, ülkenin demokratikleşme ve çağdaşlaşma hareketidir. Yani zincirin halkalarını iyi oluşturmamız gerekiyor. Eğer biz AB yolculuğuna çıkmışsak bu kadınsız olmaz. Bunun yolu, kadını bütün karar alma mekanizmasına taşımadan geçer. Biz Cumhuriyetin kuruluşunda, Atatürk'ün meclisinde yüzde 4.4'ü yakalamış ve dünyaya örnek olmuş bir ülke iken neden 80 küsur yıl sonra yüzde 9'dayız. Bunun cevabını çok iyi görmek gerek. Parlamentoyu besleyen damarların tıkanık olduğunu görmemiz lazım.''

Parlamentoyu besleyen damarlara bakıldığında en önemli unsurun sivil toplum olduğunu bildiren Şahin, ''Sivil toplumun gücünü ben biliyorum. Parlamentoda yasa çıkarken nasıl mücadele edildiğini ben biliyorum. Yarın öbür gün genel seçimlerde parlamentoya gittiğiniz zaman en önemli damarlardan biri bu. Güçlü sivil toplum, güçlü kadın hareketi önünde hiçbir lider ve siyasal parti duramaz. Önce biz güçlü olarak gücümüze inanacağız ve o mücadeleyi önümüze hedef olarak koyacağız'' dedi.

Şahin, AK Parti'nin siyasette kadınları ön planda görmek istediğini bu nedenle yerel seçimlerde belediye meclis üyesi kadın aday sayısının 1650'ye ulaştığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu bir mücadeleydi. Biz bu mücadeleye bir yıl önce başladık, bunun mayasını oluşturduk. Daha önce kadın belediye meclis üyesi sayımız 300'dü. Bugün 1650 ve beklentimiz bunun 1200'ü seçilecek. 1200 kadın alana girecek ve mücadele edecek. Bu alanda kimse kendisine gümüş tepside bir şeyler sunulmasını beklemez.''