BIST 9.777
DOLAR 34,16
EURO 38,17
ALTIN 2.920,22
HABER /  SPOR

Siyah banta UEFA engeli

Ulusoy, Moldova maçında şehitler için siyah banta izin alınamadığını söyledi

Abone ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Haluk Ulusoy, Moldova maçında şehitler için siyah bant takılması konusundaki girişimlerden sonuç alınamadığını belirterek, "İçim kan ağlıyor, ama prosödürler var. Bazen prosödürlerin önüne geçemiyorsun. Siyah bant bile takamayacağız." dedi.

Ulusoy, Milli Takım'ın maçın oynanacağı Moldova'nın Zimbru Stadı'nda akşam yaptığı son taktik antrenmandan önce Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim ile görüştü. Bu görüşmeden sonra değerlendirmelerde bulunan TFF Başkanı Haluk Ulusoy, 15 askerin şehit edilmesinden dolayı bu maçta Milli Takım'ın siyah bant takma girişimleri ile ilgili açıklama yaptı. Ulusoy, "Bu olayı duyunca hemen Şenez Erzik'i aradım. Olayın vehametini o da çok iyi biliyor. İçim kan ağlıyor ama prosödürler var. Siyah forma için başvuruda bile bulunmayın diye telkinde bulununca biz de vazgeçtik. Biz de bu vatanın evladıyız. Bazen prosödürlerin önüne geçemiyorsun. Siyah bant bile takamayacağız." şeklinde konuştu.

2016'YA TALİBİZ

TFF Başkanı Haluk Ulusoy, 2016'daki olimpiyatlara talip olduklarını söyledi. "2016'ya talibiz. Herhalde alacağız." diyen Ulusoy, "Kayseri'de muazzam bir stat yapılıyor. Galatasaray'ın da stadı yapılıyor. Fenerbahçe Stadı ortada. İnönü Stadı da tarihi ve kültürel dokusu korunarak yeniden inşa edilebilir." dedi.

ŞAMPİYONAYA KENDİ UÇAĞIMIZLA GİDECEĞİZ

THY ile yaşadıkları son olaya çok kızdıklarını dile getiren Ulusoy, "Bu yüzden artık kendi uçağımızı almak istiyoruz. Koskoca milli takımın uçağı olması çok lüks değil. Kaldı ki bu sadece milli takım için değil diğer kulüplerimizin de faydalanacağı bir hizmet olacak. Örnek olarak bir kulüp deplasmana gitmek için 30 bin Euro'dan uçak kiralıyor. Zaten bizden alacaklarından kesilecek şekilde uçağı hizmete vereceğiz. Takımlar deplasmana daha uygun fiyatla gidibilecekler." dedi.

77 kişilik bir uçak bulduklarını ancak ufak geldiğini anlatan Ulusoy, 200 kişilik bir uçak baktıklarını, 2008 Avrupa Şampiyonası'na kendi uçaklarıyla gitmek istediklerini söyledi.