BIST 10.487
DOLAR 32,85
EURO 35,13
ALTIN 2.428,95
HABER /  GÜNCEL

Sivaslılar sizce nereye bakıyor?

Türkiye Sivas'a aktı, Sivaslılar uzaktan baktı! Haberi kaleme alan muhabir oldukça farklı bir noktayı ele almış...

Abone ol

İki yıldızlı Madımak Oteli yerli yerinde. Altındaki et lokantası işliyor, sadece 2 Temmuz’da kapanıyor. Camekanında iki yazı var: “Alışkanlıklarınız sizi öldürmemeli” ve “Yasal uyarı: 18 yaşından küçükler de yiyebilir”.

NTV'den Yasemin Arpa'nın izlenimleri dikkat çekici...  İşte onun notları ile Madımak oteli katliamının yıldönümü;

Madımak Oteli, 15 yıl önce 2 Temmuz’da yakılmış, 33 aydın ve sanatçı, 2 otel görevlisi ve 2 gösterici olmak üzere toplam 37 kişi yanarak, dumandan boğularak ölmüştü. Sivaslılar, Sivaslı olduklarını öğrenenlerin, “Yakanlardan mısın, yakılanlardan mı?” diye sorar gibi bakmasından rahatsız olduklarını söylüyor.

Türkiye’nin dört bir yanından; Hatay, Erzincan, Mersin, Trabzon, Ankara, İstanbul’dan, işini gücünü bırakıp 2 Temmuz’un yıldönümünde Sivas’a gelen binlerce insan ise “Unutturmayacağız” diyor.

Sivaslılar o gün işlerinin aksamasından rahatsız; “Saçmalık bu. Hayatımız felç, bankaya bile gidemedik” diyorlar.

Gidenler, Madımak Oteli’nin altına et lokantası açılmasının “insanlık dışı” olduğunu söylüyorlar. Bu lokantada yemek yiyenler ise “Neden yemeyelim?”, “O zaman Kuzey Irak’taki ve Doğu’daki et lokantaları da kapansın! Orada da bir sürü askerimiz öldü” diyorlar.

Madımak’ta yanarak ölen Asuman ve Yasemin Sivri’nin annesi, “Bu et kokusundan, bu yanığın is kokusundan kurtarın kendinizi, demeye geldik” diyor. Büfe işletmecisi bir genç ise “Olay olduğunda 11 yaşındaydım, hiçbir şey hissetmedim. Kendi kendilerini yaktılar. Öyle söyleniyor. Sorgulamama gerek yok” diyor. Sivas’ı anlamaya ve anlatmaya, 15 yıl sonra bile kelimeler yetmiyor