BIST 9.771
DOLAR 33,98
EURO 37,67
ALTIN 2.728,39
HABER /  GÜNCEL

Şişme botla Türkiye turu

44 yaşındaki denizci Hakan Güvenç denizle iç içe yaşıyor. Şişme botuyla Türkiye kıyılarını dolaşıyor.

Abone ol

Adana'nın Karataş ilçesinden 30 Mart tarihinde yola çıkan 44 yaşındaki denizci Hakan Güvenç 2.70 metrelik şişme botuyla Türkiye kıyılarını dolaşıyor.

Türkiye kıyılarını bu şekilde dolaşan ilk sporcu özelliğini de taşıyan Güvenç, 13'üncü durağı Finike'de gezisini değerlendirdi. Yaklaşık 17 yıldır denizle iç içe yaşayan Güvenç, gezisi sırasında Çocuk Kanser Derneğine yardım yapılmasının önemine dikkat çekeceğini ve denizciliği sevmenin pahalı bir uğraş olmadığı mesajını vermeyi düşündüğünü söyledi. 6 beygir gücünde motoru olan 2.70 metrelik şişme bir botla maceraya açılan Güvenç, ağustos ayında Artvin'in Hopa ilçesinde bitecek turu için 4 bin 200 mil kat etmiş olacağını söyledi.

Dört ay sürecek yolculuğunda 400 mili geride bırakan Güvenç, hava koşulları nedeniyle sıkıntılı anlar yaşadığını, ancak ciddi bir sorunla karşılaşmadığını açıkladı. ''Kıyı seyri'' metoduyla yaptığı gezide sahilden en fazla 3 kilometre uzaklaştığını kaydeden Güvenç, yolculuğu sırasında kıyı şeridindeki tabiat harikalarını seyir defterine kaydedeceğini de belirtti.

Hakan Güvenç, ''Bu turu tamamladıktan sonra seyir sırasından çektiğim görüntü ve fotoğrafları CD'ye kaydetmeyi düşünüyorum'' dedi.