İstanbul Şişli Vakfı tarafından 2012 yılında kurulan Şişli Meslek Yüksekokulu, gençleri sahip olmak istedikleri geleceğe hazırlıyor.
Abone olŞişli Meslek Yüksekokulu, istihdam sorunlarını çözmek için konusunda uzman, liderlik vasıflarını haiz, iyi eğitimli elemanların yetişmesini hedefliyor.
14 PROGRAM BULUNUYOR
Şişli Meslek Yüksekokulu’nda ülkenin, sanayi ve iş dünyasının, Avrupa Birliği ülkelerinin kalifiye eleman ihtiyacı dikkate alınarak Yerel Yönetimler, Moda Tasarımı, Grafik Tasarımı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Mimari Restorasyon, Yaşlı Bakımı, Çocuk Gelişim Turizm ve Otel İşletmeciliği, Aşçılık, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri, Bankacılık ve Sigortacılık, İlk ve Acil Yardım olmak üzere toplam 14 program bulunuyor.
DEĞİŞEN DÜNYA KOŞULLARINA UYUM SAĞLAYAN ELEMAN YETİŞTİRME AMACI
Ülkenin geleceği olan gençlere; ulusal ve uluslararası düzeyde eğitim veren, alanında çağın gerektirdiği bilgiye sahip, teknolojiye hakim ve değişen dünya koşullarına uyum sağlayan elemanlar yetiştirmeyi amaçlayan Şişli Meslek Yüksekokulu, ekonomi, endüstri, sağlık ve sosyal alanlarında hizmet veren kurum ve kuruluşlarının ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli insan gücünü yetiştirmek ve diğer mesleki alanlardaki istihdam sorunlarını çözmek için konusunda uzman, liderlik vasıflarını haiz, iyi eğitimli elemanların yetişmesini hedefliyor.
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün öncülüğünde Türk eğitim dünyasına hızlı ve başarılı bir giriş yapan Şişli Meslek Yüksekokulu, öğrencilerine eğitim ve iş hayatlarında destek olma hedefiyle, sektörün önde gelen kuruluşlarıyla önemli işbirliklerine imza atıyor. Bugüne kadar Denizbank, Point Otel, Liv Hospital gibi prestijli kurumlarla ‘iyi niyet anlaşması’ imzalayarak öğrencilerine burs, staj ve istihdam olanağı sağlayan Şişli Meslek Yüksekokulu, sunduğu staj olanaklarıyla öğrencileri okul sınırlarından çıkartmayı, uygulamalı dersler eşliğiyle geleceğe hazırlamayı amaçlıyor.
ÖĞRENCİLER İÇİN FIRSAT
Şişli Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkanı Mustafa Sarıgül, gençlerin en büyük endişelerinin ‘belirsiz’ gelecekleri olduğunu vurgulayarak, “Gençlerimizin geleceğe güvenle bakabilmeleri için, mesleklerinin olması gerekir. Şişli Meslek Yüksekokulu'nun vazgeçilmez amacı; kendine güvenen, geleceğine güvenle bakan, hedefi olan nesiller yetiştirmektir” dedi. Yüksekokulun Müdürü Prof. Dr. Aynur Aydın ise, okulu kurarken geleceğin meslekleri olacak bölümleri göz önünde bulundurarak hareket ettiklerini belirterek, “Böylece hem öğrencilerimize iyi bir iş ve tecrübe imkanı, hem de yöre esnafına istihdam sağlıyoruz. Örneğin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı programımızda eğitim gören öğrencilerimiz, ofis yönetimi, yönetici asistanlığı, büro hizmetleri alanında çalışma olanaklarına sahip. Türkiye'nin en büyük yönetim şirketlerinin merkezinin Şişli'de bulunması, Şişli Meslek Yüksekokulu’nda eğitim gören öğrenciler için bir fırsat. Bir başka program olan Yaşlı Bakımı günümüzün ve geleceğin mesleği. Günümüzde yaş ortalaması giderek artıyor. Annelerimiz, babalarımız, ninelerimiz emekli ve evde bakıma ihtiyaçları var. Tüm bölümlerimiz, bölgemizin istihdam yapısına uygun bölümler. Bu bölümlerde eğitim gören çocuklarımız okurken aynı zamanda bölgemizdeki saygın işyerlerinde tecrübe imkanı buluyorlar. Böylece mesleklerini uygulamalı olarak öğrenme şansı elde ediyorlar. Bizim amacımız sadece meslek öğrenen değil, bilimsel düşünen, doğru karar verebilen, kendi toplumsal ve kültürel değerlerine sahip çıkan başarılı öğrenciler yetiştirmek. Çocuklarımıza diyoruz ki; Şişli'nin Gücü Sizin Gücünüz” diye konuştu.
Şişli Meslek Yüksekokulu, ulusal ve uluslar arası düzeyde kamu ve özel kuruluşlar (üniversiteler, Avrupa Komisyonu, kamu kurumları, araştırma ve geliştirme kurumları, iş dünyası ve sanayi kuruluşları) ile çeşitli araştırma projelerinde işbirliği içinde çalışıyor. Bu amaçla Almanya Ludwigshafen Üniversitesi Meslek Yüksekokulu ile protokol imzalayan Şişli Meslek Yüksekokulu, bu uluslar arası işbirliği ile Türk işadamlarının da katkı sağladığı yeni bir burs sisteminin geliştirilmesini, gençlere yön verebilme açısından henüz yüksek öğrenime karar vermemiş olanlara özel yönlendirme testleri uygulanmasını, Türk çocukları ve velilerine yönelik Çocuk Üniversitesi programı geliştirilmesini, yabancı kökenli işletmelerin ihtiyacına göre hazırlanmış yeni bir Yükseköğrenim Dalı'nın kurulmasını, TDU- Pfalz'ın bünyesindeki işletmelere ihtiyaç doğrultusunda Yüksekokul'da bilimsel araştırmalardan faydalanma imkanı tanınmasını hedefliyor.
Kız öğrenciler, Feriköy’de 41 odalı, 127 yatak kapasiteli yurttan yararlanıyor. Ayrıca Şişli ilçesi sınırlarında da birçok öğrenci yurdu bulunuyor. Okulda, ayrıca sağlık, kütüphane, kültürel, sanatsal, sportif olanaklar yer alıyor. Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi, öğrencilerin kişisel farkındalıklarını arttırıyor.