BIST 9.109
DOLAR 34,24
EURO 37,63
ALTIN 2.921,56
HABER /  DÜNYA

Sırplar Milesoviçe ağlıyor

Uluslararası Savaş Suçlusu Slobodan Miloşeviç'in ölümü Sırplar'ı kahretti.

Abone ol

Eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç'in 'Lahey Uluslararası Savaş Suçluları Mahkemesi tarafından yargılanırken' hücresinde ölü bulunması, Sırbistanlıları üzdü.

Miloşeviç'in ölümü hakkında yapılan resmi açıklamalar ve otopsiye 2 Sırp uzmanın katılması, Miloşeviç taraftarlarının 'Miloşeviç'in öldürüldüğü' şüphesini azaltmadı. Miloşeviç'in öldürüldüğü iddiasını, Sırbistan Sosyalist Partisi yetkilileri de savunuyor. Sosyalist Parti, Miloşeviç için Belgrad'da anı defteri açtı.

Partinin Belgrad'daki merkezinde açılan anı defterini imzalamak için akın eden halk, bina önünde resmi teşhir edilen Miloşeviç hatırına mum yaktı, Sırp liderin resimlerinin yanına çiçek bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Sabahın erken saatlerinde açılan anı defterinin imzalanmasının Miloşeviç'in cesedinin getirileceği ana kadar devam edeceği öğrenildi.

Milica Dokiç isimli Belgradlı, "Miloşeviç mutlaka Sırbistan'da gömülmelidir. Suçlu olması iddialarına rağmen bir Sırp vatandaşının toprağında gömülmesi en doğal hakkıdır. Miloşeviç gömülürken tabii ki ailesinin kararı da alınacak" dedi.

Miodrag Labudoviç isimli vatandaş da, "Miloşeviç'in Sırbistan vatandaşı ve devlet başkanı olarak Moskova'da değil Belgrad'da gömülmesi uygundur" diye konuştu.

Labudoviç isimli Sırp ise, yetkililerin ve Miloşeviç ailesinin 'insanlık adına' Sırp liderin Belgrad'da toprağa verilmesine müsaade etmesi gerektiğini savundu.